Home » Marmozets – The Weird and Wonderful Marmozets

Marmozets – The Weird and Wonderful Marmozets

door erik@rockportaal.nl
170 views 2 minuten leestijd

Het album van The Weird and Wonderful Marmozets is al een tijdje uit. Helaas heb ik dit album tijdens de release niet opgemerkt. Met kennismaking van het nummer Hit The Waves was ik direct overdonderd door de klasse van deze jonge uit Yorkshire (UK) afkomstige band. Een review van dit debuut van Marmozets kan dan ook natuurlijk niet uitblijven…
Met zangeres Becca Macintyre hebben ze een prima frontvrouw in de gelederen. Haar stem weet al zingende prima te overtuigen en ze getuigt ook nog eens een prima brulboei te zijn voor de agressievere uitspattingen op dit album. Muzikaal doet het me wat denken aan acts zoals Guano Apes en een minder lieflijke Paramore. Verwacht geen fragiel rockbandje want gepaard met een eigen smoel en flinke melodische dosis agressie is dit muziek welke een brug slaat tussen de wat commerciëlere alternatieve rock en zwaardere genres zoals punk, metal en mathcore.
Het gitaarwerk is een lust voor het oor en de ritmesectie klinkt als een klok. Met prima uitgedachte hooks en riffs wordt er een afwisselende en krachtige plaat afgeleverd waarbij de nummers blijven hangen. Opener Born Young And Free is een krachtig statement wat meteen de juiste snaar raakt. Eigenlijk doet er geen ander nummer voor onder. Al zijn persoonlijke favorieten het punky Particle, het krachtige Hit The Waves, het prachtige wat rustigere (bijna) ballad-achtige Cry en lekker freaky doch zeer zware Vibetech voor mij echt een schot in de roos. Eigenlijk  is er geen enkele, maar dan ook echt geen enkele, misser te bekennen op dit album. En da’s knap!
Ik kan dan ook alleen maar concluderen dat Marmozets een dijk van een plaat hebben afgeleverd. Een krachtige productie en zeer aanstekelijke sound moet meer dan genoeg zijn om uit de onbekende contreien te geraken. Ben dan ook erg gecharmeerd van de zware maar toch toegankelijke sound van deze dame en heren. Ik verwacht dan ook een prima toekomst voor deze band. Conclusie: weer een keer aangenaam verrast…en hopelijk jullie ook bij het beluisteren van deze plaat!
Tracklist:
01 – Born Young And Free
02 – Why Do You Hate Me
03 – Captivate You
04 – Is It Horrible
05 – Cover Up
06 – Particle
07 – Cry
08 – Weird And Wonderful
09 – Vibetech
10 – Love You Good
11 – Hit The Wave
12 – Move, Shake, Hide
13 – Back To You

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00