Home » Maya Mountains – Era

Maya Mountains – Era

door Edwin Knip
90 views 2 minuten leestijd

Tien jaar na het debuut Hash And Pornography komt deze Italiaanse band terug met een album vol psychedelische stoner rock.
Zanger/bassist Alessandro Toffanello, gitarist Emanuel Poletto en drummer Marco Bortoletto spelen sinds 2005 samen in Maya Mountains, een band die stoner rock speelt zoals we die kennen van de oude Black Sabbath en Kyuss. Het eerste album werd in 2006 opgenomen en kwam in 2008 op de markt. Er wordt dan twee jaar intensief getoerd waarna de band even een pauze neemt.
Tussen 2010 en 2014 stappen de bandleden in diverse projecten zoals onder andere Goliath en Tundra. In 2015 komt de band weer bij elkaar en begint met het componeren van nieuwe muziek. De lange jam sessies, nieuwe riffs, nieuwe inzichten en ideeën leiden uiteindelijk tot Era.
Het album begint met Enriguqe Dominquez, de hoofdpersoon van dit album. We gaan hem volgen op een onnavolgbare reis door tijd en andere werelden. Al snel zet Poletto een lange donkere riff in die flink overheerst. De vocalen van Toffanello zijn ondergeschikt aan de muziek, met name de bas en gitaarpartijen domineren het nummer.
Ook in de volgende nummers zoals Vibromatic, Ufo en Extremely High ligt de nadruk op het gitaarwerk. Extremely High is een meer uptempo nummer dan voorgaande composities. Het drie kwartier tellende album wordt afgesloten met El Toro dat vocaal wat afwijkt van de andere nummers. Over het geheel genomen is dit een uitstekend album en mag de band best sneller met een vervolg komen. Want wie wil er nu telkens tien jaar wachten op een nieuw album? Aan de andere kant is dit album kwalitiatief erg goed, het is niet even snel in elkaar gezet. En dat pleit dan weer voor de band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00