Home » Megadeth – 013 (Tilburg) 25/06/2024

Megadeth – 013 (Tilburg) 25/06/2024

door Maurice Tonies
378 views 3 minuten leestijd

Terwijl sommige bezoekers nog maar amper de modder van het afgelopen festivalweekend van de schoenen hebben geklopt kondigde de volgende metalshow zich alweer aan. 013 in Tilburg had niemand minder dan Thrashmetalgrootheden Megadeth naar hun zaal weten te lokken. Al jarenlang hebben Dave Mustaine en zijn band het publiek vermaakt met de vele albums en optredens. De band is dan ook erg geliefd en niet voor niets mocht het bordje uitverkocht uit de kast.

Het was dan ook enorm druk in 013. Tussen de vele metalshirts en vesten met opgenaaide bandemblemen baanden we ons naar de zaal, waar eigenlijk nog maar amper plek was. Op het balkon zou ongetwijfeld wat meer ruimte zijn, maar dan is het zicht vaak ook maar afwachten. Er was vandaag geen voorprogramma en een dj had dan ook de taak om met metalplaten de boel op te warmen. Rond de klok van half negen doofden dan ook de lichten en was het tijd voor thrashmetal! The Horns mochten de lucht in, de haardossen mochten op en neer gaan en Megadeth deed de rest. Al binnen de kortste keren werd de naam van frontman Dave voluit geroepen, de frontman die ooit eens uit Metallica was gezet was voor dit publiek een levende legende. De band opende met The Sick, The Dying… and the Dead, de titeltrack van hun zestiende studioalbum uit 2022. Dat de dood, hel en verdoemenis regelmatig worden bezongen door metalbands is niet vreemd, maar niet veel later zou Dave Mustaine verklaren dat de Corona-periode en zijn strijd tegen keelkanker de bezongen thema’s wel eens heel dichtbij kwamen. Daarnaast greep hij dan ook dat moment aan om te vertellen hoezeer hij dan ook het spelen voor een live-publiek gemist had.

Megadeth speelde vanavond een greatest hits-set waardoor er veel publieksfavorieten voorbij kwamen. Zo werd de een na andere song met luid gejuich onthaald en leverde dat regelmatig een moshpit op. De Metalheads gingen er dan ook helemaal voor en dat kon ook gezegd worden voor de band. Drummer Dirk Verbeuren kon vanaf een verhoogd podium toezien hoe zijn vrienden op gitaar heerlijk tekeer gingen, maar daarnaast had hij ongetwijfeld een mooi uitzicht over de mensenmassa, die hij mocht vermaken met zijn strakke drumspel. Megadeth had er echter geen gigantische vaart in vanavond en na bijna elk nummer was er een korte pauze, alsof men telkens iets te drinken moest pakken en overleggen. Het publiek maalde daar echter niet over, die werden even een adempauze gegund.

Vooral het tweede gedeelte van de set zorgde voor een grootse opleving. Zo passeerden al Countdown To Extinction en Tornado Of Souls, maar dan moesten nog een aantal andere favorieten nog komen. Megadeth wist precies hoe ze een set moesten opbouwen, Dave Mustaine hoef je dat niet uit te leggen en zijn kompanen wisten ook nog eens de goede snaren te raken. Tilburg kreeg dan ook die masterclass Thrashmetal waarvoor ze kwamen. Megadeth is en blijft dan ook echt een begrip wat zelfs nu de band al ruim veertig jaar bestaat nog absoluut meetelt. Niet voor niets ging een uitverkochte 013 compleet uit de plaat toen Symphony Of Destruction werd ingezet. Peace Sells en het toegift Holy Wars… The Punishment Due waren dan ook eigenlijk al het muzikale toetje, de avond was al geslaagd. Na een flink applaus en de poging om een rondvliegende plectrum te bemachtigen maakte iedereen weer die wandeling door de gangen van 013, waarbij velen nog even een stop maakten bij de merchandisestand…

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00