Home » Mercy Flush – New Generation

Mercy Flush – New Generation

door carola@rockportaal.nl
125 views 2 minuten leestijd

Mercy+Flush+734366_530805760296288_1046048Mercy Flush is een vierkoppige band uit het Oosten van ons land en wel uit Enschede. Deze rock/funk band uit Enschede heeft een EP uitgebracht met de naam New Generation. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar deze band uit Enschede.
Het eerste nummer heet Equipped en begint met een lekkere gitaarintro. De teksten zijn erg pakkend en dit nummer zorgt zeker voor waardering. Een erg goed begin van deze EP dus! Het tweede nummer is Juggernaught. Een favoriet  van mij! Dit nummer wordt vooral gekenmerkt door de baspartijen. Daarnaast heeft het nummer een erg fijn tempo waardoor dit nummer het live erg goed zal doen.
Bij het derde nummer, New Generation, wordt het duidelijk dat Mercy Flush een band is van de lekkere introotjes. Ook blijkt dat de zanger de teksten ook prima rappend kan overbrengen. Een erg funky en groovy nummer. Bij dit nummer horen we absoluut een vleugje Rage Against the Machine.
Het vierde nummer heet Get off my back. Dit nummer is de minste van de EP. Geen slecht nummer, maar ook niet speciaal.
En dan het laatste nummer alweer. Deze heet True to Yourself. Met een erg fijne gitaarsolo is dit een goede afsluiting van de EP.
Een erg goede EP dus van Mercy Flush. De nummers luisteren lekker weg en passen ook nog eens goed bij elkaar. Iets wat niet elke band lukt. Enkele trefwoorden over deze EP zijn energiek, funky, gitaarwerk en eigen. We zullen vast meer gaan horen van Mercy Flush!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00