Home » Mister & Missippi – W2 Poppodium (Den Bosch) 18/12/2015

Mister & Missippi – W2 Poppodium (Den Bosch) 18/12/2015

door Maurice Tonies
155 views 5 minuten leestijd

Sinds het verschijnen van het tweede album We Only Part To Meet Again is het een enorm druk jaar geworden voor Mister & Mississippi. De band maakte een flinke tour door Nederland, maar een optreden in Den Bosch ontbrak nog. Daar komt dan ook vandaag verandering in! De vorige keer dat de groep W2 Poppodium aandeed was het een uitverkochte show. Wat kunnen we vandaag verwachten?

Allereerst is het de beurt aan Sea + Air om de zaal in de stemming te brengen. De Duits/Griekse formatie begint wat duister en het is enorm donker op het podium. Bijna geen podiumlicht en een kandelaar met kaarsen brengen bezoekers meteen in een duistere sfeer. Sea + Air is een duo wat aftrapt met illustere klanken en dit blijkt gedurende show met regelmaat terug te komen. Een behoorlijk instrumentarium staat opgesteld en dat blijkt het echtpaar allemaal nodig te hebben. Zo speelt de drummer ook nog eens gitaar en speelt de zangeres naast klavecimbel nog meer toetsen. De show kent dan ook de nodige variatie en dat mag ook voor de stijlen gezegd worden. Geen enkel nummer is hetzelfde, waardoor de bezoekers soms geen idee hebben wat ze met Sea + Air aan moeten. Tussen de nummers door maakt de drummer wat flauwe grappen die gelukkig wel een positieve uitwerking op het publiek hebben. De barokpop wordt dan ook wisselend ontvangen en soms lijkt het door de orgelklanken dat we in een kerk zitten. Ook mixt het duo wat indie en folk in hun show waardoor we prima zijn opgewarmd voor het hoofdprogramma.

Vandaag trapt Mister & Mississippi af met A Void Of Frame, wat natuurlijk van het nieuwe album komt. Vanaf dit allereerste nummer wordt al duidelijk dat het een hele mooie avond gaat worden. De band is direct in vorm en zangeres Maxime is goed bij stem. Links van haar blijkt gitarist Tom bijna in de coulissen te staan. Hij verkiest de rol om niet overduidelijk ni de schijnwerper te staan en doet zijn gewoon zijn ding. En dat doet hij goed! Het midden van het podium is gereserveerd voor zangeres Maxime en gitarist Danny die beiden met regelmaat over het podium dansen. Het draait natuurlijk wel om de muziek en daarover hoeft Den Bosch vanavond niet te klagen. Op de setlist prijken veel nummers van het recente album en ook het oudere materiaal van hun debuutplaat wordt niet vergeten. Zo krijgt de W2 al vrij snel de single Northern Sky voor de kiezen. Met dit nummer maakte Nederland kennis met deze formatie en sindsdien haalde de band die voortkwam uit de Herman Brood-academie  de nodige prijzen binnen. Vanaf dit moment gaat de band helemaal los en richt zangeres Maxime zich tot het aanwezige publiek.

Ook vanavond staat de zaal goedgevuld, maar deze keer is het niet uitverkocht. Desalniettemin wordt de W2 getrakteerd op een band in bloedvorm en ook de begeleidende lichtshow zorgt ervoor dat alles nog beter tot hun recht komt. Het is dan ook smullen van deze folkformatie. Mister & Mississippi draait niet alleen om de zangkwaliteiten van frontvrouw Maxime. Ook blijkt drummer en zanger Samgar over een prima stemgeluid te beschikken. Zo nemen ze allebei met regelmaat een nummer voor hun rekening, maar ook zorgt hun samenzang voor een flinke dosis melancholie. Aangezien Samgar wat verder naar achteren op het podium zit kunnen ze elkaar nauwelijks aankijken. Ze voelen elkaar simpelweg perfect aan. Wel wisselen een paar bandleden onderling wat blikken met elkaar uit en zien samen dat het wel goed zit. De kracht van Mister & Mississippi is dan ook dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld, waardoor ze tijdens het optreden geen steken laten vallen. Nummers volgen elkaar in een rap tempo op, waardoor er geen vervelende onnodige pauzes vallen. Naast het bekende repertoire is er ook ruimte voor een nieuw nummer uit proberen. Pulsar blijkt in prima aarde te vallen en past goed bij de rest. Het optreden wordt ook vandaag afgesloten met een akoestische versie van Nemo Nobody, waarbij de band met zijn allen onversterkt op de rand van het podium staat. Je kan een speld horen vallen en iedereen geniet dan ook met volle teugen.
Ook in het toegift krijgt de W2 een nieuw nummer te horen. Zo blijkt dan ook dat Mister & Mississippi niet heeft stilgezeten en  alweer de eerste aanzet heeft gemaakt aan een derde album. Je moet dan ook het ijzer smeden als het heet is en dat is bij deze band absoluut het geval. Wat heeft de zaal kunnen genieten van een goede show en met het bombastische For Us To Remember sluit de groep een sterke show af. Eigenlijk kunnen we niet wachten om ze weer opnieuw te mogen aanschouwen. Of zoals hun albumtitel luidt: “We Only Part To Meet Again”.
Foto’s door Marc Koetse – Rockportaal.nl



 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00