Home » Morbid Saint – Swallowed By Hell

Morbid Saint – Swallowed By Hell

door Filip van der Linden
238 views 3 minuten leestijd

Morbid Saint is een Amerikaanse thrashmetalband waarvan we lang gedacht hebben dat het een eeuwige belofte zou blijven. Na heel wat gedoe kan deze band nu eindelijk een mooi opgenomen en niet-uitgesteld album voorleggen. Swallowed By Hell was het wachten waard.

Morbid Saint werd opgericht in 1984 en bracht in 1988 de demo Lock Up Your Children uit. Die demo zou een jaar later uitkomen als hun eerste officiële release, onder de titel Spectrum of Death. Daarna begon de band te schrijven aan demo’s voor nieuwe tracks, voor het eigenlijke debuutalbum (of het tweede album, afhankelijk hoe je wil tellen). Nog voordat dat album klaar was, splitte Morbid Saint. De demo’s van wat het tweede album had moeten worden, circuleerden wel onder de fans. Het was pas in 2015 dat dat tweede album in de definitieve versie werd uitgebracht als Destruction System. Ondertussen werd er ook getourd en in 2012 stond Morbid Saint onder meer op Keep It True in Duitsland. Van de oorspronkelijke band zitten vandaag nog drie leden in Morbid Saint, aangevuld met nieuwkomers op drum en bas.

Nu zijn we bijna tien jaar verder en kunnen we luisteren naar Swallowed By Hell. De tracks zijn ontstaan als een ‘remote creative exchange’, wat laat vermoeden dat de leden niet in elkaars buurt wonen of anders hebben ze dit album geschreven tijdens de covid-pandemie. Wat opvalt is de extreme snelheid van de tien tracks. Het lijkt alsof deze band nog dringend iets in te halen heeft. Ondanks de snelheid worden de virtuositeit en de agressie niet uit het oog verloren. De originele thrash-sound van Morbid Saint (met elementen dan death en extreme metal) is nog heel herkenbaar aanwezig, maar deze band staat ook met twee voeten in het heden. Ondanks de snelheid is er nog plaats voor welgemikte fast thrashing solo’s. Elke track is een ferme lel rond je oren. Heerlijk.

De sterkste tracks staan (voor mij) aan het begin van het album: Rise From The Ashes, titeltrack Swallowed by Hell en Bloody Floors. Maar eigenlijk staat er geen enkele misser op dit album. Een leuk extraatje is het artwork van Ed Repka (After All, Agent Steel, Grindpad, …).

En nu is het wachten tot Morbid Saint nog eens de oversteek maakt naar Europa.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00