Home » My Own Ghost – Life On Standby

My Own Ghost – Life On Standby

door Edwin Knip
115 views 2 minuten leestijd

Heerlijke melodische moderne poprock uit Luxemburg.
De formatie My Own Ghost bestaat uit zangeres Julie Rodesch, gitaristen Fred Brever en David Soppelsa, bassist Joe May en drummer Michael Stein. De band is in 2013 opgericht en wist al menig fan aan zich te binden. In 2014 werd er een korte UK toer gedaan, en ook in de jaren daarna werd het buitenland aangedaan. Optredens in Nederland, Duitsland en Italië geven meer liefhebbers toegang tot de aanstekelijke muziek van deze band uit Luxemburg. Het album begint met het titelnummer Life On Standby, een elektronische intro gevolgd door zware gitaar riffs. Het kenmerkende stemgeluid van Rodesch doet denken aan het Ambeon project van Arjen Lucassen, en ook dat was absoluut geen straf om naar te luisteren. Liefhebbers van dat album kunnen hun hart ophalen met My Own Ghost. Overtuigend en sterk komen de vocalen van Rodesch uit de speakers. Lekker stevig in de refreinen, iets kalmer tijdens de rest van het nummer.
Met Everytime I Break komt er een meer uptempo nummer, meer rock dan pop. Een stuwende gitaarpartij houdt het tempo hoog. Alive is het verhaal over een vrouw wiens lichaam eigenlijk een lege schil is, zo voelt het aan. Maar ze blijft dansen, de hele nacht. Het is de enige manier voor haar om in leven te blijven. Een lekker opzwepend nummer met een goed gecomponeerd refrein. 10 Weeks Of Summer is dat lekkere nummer waarbij je al een beetje dat zomer gevoel krijgt, de eerste zonnestralen brengen hun warmte naar je toe. Een sterk nummer, en ook tekstueel zit dit weer erg goed in elkaar. Het tempo gaat met vlagen weer wat omlaag in The Night Before I Die, een nummer dat af en toe alleen bestaat uit de vocalen van Rodesch en elektronische begeleiding, om daarna snel uit te groeien tot een stevig rocknummer. Het album sluit na bijna veertig minuten, tijd die voorbij vloog. Het laatste nummer Hope is een mooi ingetogen gezongen nummer en brengt de luisteraar weer even terug naar de werkelijkheid.
Tien perfect gecomponeerde nummers houden absoluut de aandacht vast, en zullen ook zeker de geïnteresseerd liefhebber overtuigen. En voor degene die na het beluisteren van dit sterke album nog niet genoeg heeft van deze band, op 23 april speelt de band in Eindhoven, in het Blue Collar Theater. Ga dat vooral zien en laat je overdonderen door deze fantastische band!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00