Home » Mythra – Still Burning

Mythra – Still Burning

door Edwin Knip
182 views 2 minuten leestijd

Een spiksplinternieuw album van oude rotten in het vak.
Mythra werd al in 1979 opgericht, maar de releases bleven bij wat demo’s en singles. In 1998 en 2003 kwamen dan toch eindelijk volwaardige releases, en nu, veertig jaar na de oprichting is het derde album daar. Samen met Raven, Satan en Bliztkrieg werd Mythra gezien als één van de inspirators van de Amerikaanse speed metal scene. De huidige line-up bestaat uit de volgende vijf muzikanten: zanger Vince High, bassist Maurice Bates, drummer Phil Davies en de twee gitaristen John Roach en Alex Perry. Het album klinkt gedateerd maar toch ook weer modern. Het is alsof de muziek al die jaren geen verandering heeft ondergaan en toch klinkt het lekker hedendaags. Ronkende gitaren, stevige riffs en lange solo’s, alle ingrediënten zijn aanwezig. Na een succesvol optreden in 2015 op Brofest in Newcastle kwam de band met de ultieme verzamelaar Warriors Of Time. Een album gevuld met alle studio opnames plus nog eens vijf nieuwe nummers.
Still Burning en A Call To All zijn de eerste nummers van het nieuwe album. Zonder concessies doet de band waar ze goed in is, speed metal spelen. High heeft een lekkere rauwe stem die het goed bij deze nummers. Survival begint met een meedogenloze snelle gitaar intro, Sands Of Time heeft een intro met een akoestische gitaar. De band zorgt in ieder geval voor voldoende variatie. Het laatst genoemde nummer lijkt de eerste minuut zelfs af te gaan op een volledige ballad, maar dan gaat de band toch weer vol gas. Het is wel mooi om te horen dat het zingen van het rustige stuk High makkelijk af gaat. Hij heeft een prettige stem om naar te luisteren. De ballad komt uiteindelijk toch, We Belong is een prachtig, rustig nummer van ruim vijf minuten met alleen in de laatste minuut een lichte volume stijging.
Al met al een mooi debuut album. Want dat is het eigenlijk wel volgens High, het is namelijk de eerste keer dat de band een heel album in de studio in één run afmaakt. Drie kwartier duurt het hele album, en dat is eigenlijk niet genoeg om de honger van de fans te stillen. Het is een mooie aanloop naar een volgende album dat zeker zal volgen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00