Home » Pyramaze – Contingent

Pyramaze – Contingent

door Edwin Knip
115 views 2 minuten leestijd

Melodische progressieve metal uit Denemarken.
Het is alweer het vijfde album van deze vijf muzikanten. In 2001 werd de band opgericht, in 2004 kwam het debuut album. Ondertussen zijn zanger Terja Haroy, drummer Morten Gade Sorensen, toetsenist Jonah Weingarten, gitarist Toke Skjonnemand en bassist/gitarist Jacob Hansen nog niet klaar met hun muzikale veldtocht. Stevig gitaarwerk en herkenbare pakkende melodielijnen kenmerken de nummers op het nieuwe album. Het album opent met Land Of Information dat een intro heeft dat zo de soundtrack van een hedendaagse film zou kunnen zijn. Langzaam zwellen de gitaren aan en komt het nummer op gang. Het is een solide nummer met een pakkend refrein.
Rustig piano spel vormt de intro voor Star Men, een nummer waarin het tempo iets omlaag gaat. Het hele album duurt bijna een uur, dertien nummers lang weet de band de luisteraar te boeien met de ijzersterke composities. In 20 Second Century gaan de drums een versnelling hoger, steviger, harder en sneller. Under Restraint heeft weer zo’n filmisch intro voordat het nummer echt begint.  Het nummer The Tides That Won’t Change is een subtiel duet met zangeres Kristen Foss. Ingetogen zang onder muzikale begeleiding van een piano, dat is alles wat je voor een nummer van dit formaat nodig hebt. Een zeer aangename wending in het patroon van het hele album.
Dertien nummers die niet voor elkaar onder doen qua kwaliteit. Dit album is meer dan uitstekend, en het verdient zeker aandacht. De band weet in de nummers muzikale stijlen goed met elkaar te kruisen, de nummers variëren van stevig tot minder hard. Tekstueel zit het allemaal goed in elkaar. De conclusie is dan ook dat dit een top album is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00