Home » Nemesea – Uprise

Nemesea – Uprise

door Edwin Knip
118 views 2 minuten leestijd

638_Nemesea_CMYKSymfonische gothic metal uit Groningen.
Na een stilte van vijf jaar is de Groninger formatie Nemesea terug aan het front. Het vierde studio album heeft even op zich laten wachten, maar nu zijn er weer tien gloednieuwe nummers van de band. De basis bezetting van de band is nog steeds gelijk aan de tijd dat de band opgericht werd in 2002. Zangeres Manda Ophuis, gitarist Hendrik Jan de Jong en bassist Sonny Onderwater. Het album opent sterk en stevig met Hear Me, lekkere uptempo rock, gevolgd door de single Twilight. In dit laatste nummer zitten wat meer elektronische invloeden, de zang is wat minder heftig. Maar al snel volgt het nummer het tempo en de intensiviteit van het openingsnummer. Hoewel de band nog wel eens vergeleken wordt met Within Temptation en Epica, is er toch wel degelijk een verschil. Waar deze band meer bombastisch zijn gaan spelen, heeft Nemesea juist meer elektronica toegevoegd. Luister meer eens naar de intro van Forever.
Bij het beluisteren van het album komt er opeens een onverwacht mooie ballad voorbij, Light Up The Sky, dat vrijwel alleen maar bestaat uit een toetsenpartij en zang. Ingetogen en hartverscheurend brengt Ophuis het nummer ten gehore. Naarmate het nummer vordert gaat het tempo iets omhoog en komen de andere instrumenten er bij. Direct hier na gaat het tempo vlot omhoog met het zeer aanstekelijke Get Out. Strak en vol overtuiging worden de tien nummers gepresenteerd aan de luisteraar. En direct na het afluisteren gaat het album nog een keer in de speler voor een nieuwe ronde. Dit is een ijzersterke comeback.
Het standaard album bestaat uit tien nummers, de luxe uitvoering heeft veertien nummers. Er zijn vier akoestische nummers toegevoegd, als bonus. Het album is ook in Japan uitgebracht, en daar staan vijf akoestische bonusnummers op, in plaats van de vier op de luxe versie. Het wachten was de moeite waard, en nu maar afwachten waar de band live gaat spelen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00