Home » Nervosa – Perpetual Chaos

Nervosa – Perpetual Chaos

door Jochem van der Steen
222 views 2 minuten leestijd

In April 2020 verliet het grootste deel van de leden deze, volledig door vrouwen bezette, thrash metal band. Gitariste Prika Amaral liet het er niet bij zitten en verzamelde in korte tijd een nieuwe bezetting van vrouwelijke metalheads. Dit is het eerste album in deze samenstelling.
Het is opvallend hoe zeer het album klinkt alsof het met de vorige bezetting gemaakt is. Dat geeft wel aan hoe groot de rol van Prika altijd is geweest als het ging om het schrijven van de nummers.
Strak drumwerk, thrashy riffs in Slayer-stijl en een dikke bas kenmerken de songs. Nieuwe vocaliste Diva Satanica (Bloodhunter) laat krassende screams horen die in lijn liggen met die van haar voorganger (Fernanda Lira). Heel dunnetjes hoor je wat meer death metal terug in haar vocalen. Als geheel klinkt het album net wat duisterder dan het oudere werk. Wellicht dat bassist Mia W. Wallace hier aan heeft bijgedragen, gezien ze eerder in black metal bands speelde (Triumph of Death, Abbath). Als een sneltrein razen de nummers aan je voorbij. Op spaarzame momenten nemen de riffs een hele kleine pauze, alsof de trein even op het station stopt om vervolgens weer met volle vaart door te denderen.
De productie van Martin Furia, die ook werkte aan het vorige album, Downfall of Mankind is wederom behoorlijk krachtig en vol. Zijn hand, die ook te horen was op het laatste album van de Nederlandse labelgenoten Sisters of Suffocation (toevallig ook begonnen als all-female), is duidelijk aanwezig. Gitaar en bas klinken bijna als percussie-instrumenten en slaan je om de oren, iets wat zijn handelsmerk lijkt te zijn.
Over bekende namen gesproken… Schmier van Destruction doet nog wat gastvocalen op de track Genocidal Command. Flotsam and Jetsam’s Erik “AK” Knutson horen we terug op Rebel Soul. Hoewel dergelijke gastrolletjes natuurlijk altijd leuk zijn voor de fans, voegen ze niet echt wat toe aan de nummers. Diva kan het best alleen af zonder die mannen.
Met dit album zet Nervosa onverdroten de eerder ingeslagen koers door, ook al is het met een nieuwe ‘’bemanning’’. Laten we hopen dat we deze nieuwe line-up snel live mogen aanschouwen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00