Home » Nieuwe namen voor Jera On Air

Nieuwe namen voor Jera On Air

door Maurice van der Zalm
327 views 3 minuten leestijd

December is de feestmaand bij uitstek. Daar doen we bij Jera On Air maar wat graag aan mee en daarom kondigen we vandaag een dozijn nieuwe namen aan. Zo zien we NOFXMeshuggahAugust Burns Red, Motionless in White en Chelsea Grin terug op de festivalposter van Jera On Air 2020 en kan men zich ook verheugen op shows van MalevolenceKnocked LooseCounterpartsBeing As An OceanBelvedereCigar en Rotting Out. Eerder deze maand maakten we al bekend dat onder andere Killswitch Engage, Thy Art is Murder en Of Mice & Men naar Ysselsteyn komen. Even daarvoor maakten we ook de eerste headliner wereldkundig: The Offspring! Kaarten voor de 28e editie van Jera On Air, wat plaatsvindt van 25 tot en met 27 juni 2020, zijn te koop via www.jeraonair.nl
In 2018 ging een langgekoesterde wens van de organisatoren in vervulling toen de punkrock-helden van NOFX Jera On Air in stijl het festival afsloten. Dat smaakte naar meer. Heel veel meer. De legendarische punkers uit Los Angeles, aangevoerd door Fat Mike, zorgen nog altijd en overal voor een strakke, energieke en bovenal humoristische show, vol met klassiekers uit het rijke repertoire. Want de dertien albums die NOFX inmiddels uitbracht, hebben vele punkrock-klassiekers opgeleverd. Qua punkrock zit het sowieso wel snor tijdens Jera On Air 2020. Naast NOFX zien we onder andere ook de punkers van Belvedere en Cigar terug op het festival.
Net als NOFX mogen ook de mannen van de Zweedse metalband Meshuggah worden gezien als ware pioniers. Eind jaren ’80 zag de band het levenslicht. Sindsdien werden ze vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Het samenspel van gitaristenduo Mårten Hagström en Fredrik Thordendal in combinatie met de drumpartijen van Tomas Haake en de brute zang van frontman Jens Kidman zorgen voor een unieke sound. Een geluid dat erg gewaardeerd wordt. Meshuggah werd miljoenen keren gestreamd op spotify – alleen hun grootste hit ‘Bleed’ werd al meer dan twintig miljoen keer geluisterd – en ze mogen zich verheugen op een wereldwijde fanbase. Het hart van deze liefhebbers maakt ongetwijfeld ook een sprongetje bij het zien van Motionless in White en Chelsea Grin op de festivalposter.
Toen de heren van August Burns Red ergens in 2003 begonnen met repeteren, in de kelder van één van de bandleden, konden ze alleen maar dromen dat ze ruim vijftien jaar later de grootste podia en festivals plat zouden spelen. Toch is dat exact wat de Amerikanen wisten te bereiken. Dankzij de ijzersterke livereputatie behoort August Burns Red tot de top van de metalcore. Met acht albums op het conto, hebben ze inmiddels een waslijst aan pareltjes om uit te putten tijdens hun concerten.
Uiteraard mag snoeiharde hardcore niet onbreken op Jera On Air. Het genre is dan ook komend jaar uitstekend vertegenwoordigd. Snoeiharde gitaren en vocalen worden onder andere geleverd door de Amerikanen van Knocked Loose, hun landgenoten van Being As An Ocean en de Britse collega’s van Malovelence. Ook Rotting Out en Counterparts doen een flinke duit in het hardcore-zakje.
Jera On Air 2020 vindt plaats op 25, 26 en 27 juni pin het Noord-Limburgse Ysselsteyn. Voor het volledige programma, informatie over de aanwezige faciliteiten en de kaartverkoop kun je terecht op www.jeraonair.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00