Home » Shuulak – Citrinitas

Shuulak – Citrinitas

door Filip van der Linden
135 views 2 minuten leestijd

Met de EP-titel Citrinitas zit Shuulak aan het derde deel van het alchemistisch magnus opus. Nigredo en Albedo kregen we al eerder te horen. Dan is het nog wachten op Rubedo en misschien het bundelen van de vier EP’s tot een nette dubbel-vinyl. Het concept van te werken met een vierluik is mooi, alleen jammer dat de EP-titels wat weinig vertaald worden naar de lyrics. Maar we klagen niet want op zich is de alchemie al een treffende verwijzing naar het mysterie dat deze band rond zich cultiveert en vooral live nog wat dikker in de verf zet.
Shuulak staat voor lekker uptempo en moderne heavymetal met soms wat andere invloeden. Op Albedo hoorden we nog wat prog, terwijl ik op Citrinitas misschien eerder thrash als extra ingrediënt zou durven naar voren schuiven. Deze EP omvat drie volwaardige tracks en een outro. De vertrouwde sound is ondanks een paar bezettingswissels gebleven, op de agressievere thrash-elementen na dan. Chaosborn doet mij vaag wat denken aan Trivium en Corroded, maar kan mij helemaal overtuigen dankzij een opnieuw perfecte songopbouw en pakkende melodielijn. Een direct meezingbaar refrein is niet altijd evident voor Shuulak, maar op Chaosborn komen ze toch in de buurt. Ook Altar Of Gods kan mij makkelijk overtuigen, maar is als geheel net iets minder pittig en catchy dan Chaosborn. The Chosen begint heel klassiek, maar eens het nummer op dreef komt, is het genieten geblazen van het potige gitaarwerk. De breaks halen wel de vaart uit deze track. Een aangehouden galop zou ook mooi geweest zijn, maar dan zouden we de hoge vocale uithaal op het einde misschien wat over het hoofd zien.
Shuulak heeft na drie EP’s in evenveel jaar nog één EP te gaan om het concept rond te hebben. Deze Citrinitas toont vooral dat deze band al die tijd al op geen enkele track teleurstelt. Het had misschien allemaal wat sneller mogen gaan, maar hoe trager de boom groeit, hoe sterker hij is.
https://shuulak.bandcamp.com/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00