Home » Nieuwe single voor veelbelovende K-Usura

Nieuwe single voor veelbelovende K-Usura

door Maurice van der Zalm
6,6K views 2 minuten leestijd

In 2020 besloot een aantal muzikanten in Italië, tijdens de welbekende pandemie en daaruit voortkomende lockdown, om samen muziek te maken en K-Usura was geboren. De spanning van toen en de toenemende stress gaf de band een centraal doel.

De focus ligt voornamelijk op de geestelijke gezondheid in onze hedendaagse maatschappij. Met hun muziek en teksten willen de vijf heren het publiek bewust maken van dit probleem en delen ze hun eigen ervaringen. Na de single Escape heeft de band afgelopen maand de single Poison And Cure online gezet. De compositie gaat over mensen met een verdorven geest en tegelijkertijd over hun rol in relaties (The Poison), maar K-Usura verhaalt ook over de problemen die je te lijf kunt gaan om je daarna te laten omringen door mensen die je kunt vertrouwen en je helpen om het beste uit jezelf te halen (The Cure).

The Poison And Cure heeft dus beide kanten van de medaille in zich. Tekstueel maar ook muzikaal. Het is heftig en krachtig, maar de melodie die er doorheen sijpelt is netjes en zeer aantrekkelijk. In alles spreekt deze single enorm aan en laat K-Usura horen dat ze wel wat in hun mars hebben. Geïnspireerd door bands als Avenged Sevenfold, Killswitch Engage, Meshuggah en vele anderen tonen ze de agressieve en clean vocals tezamen met strakke technische riffs en fraai gitaarspel. K-Usura is een band om zeker in de gaten te houden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00