Home » Nornir – Skuld

Nornir – Skuld

door Martijn Mooijman
424 views 2 minuten leestijd

De Duitse Black metal band Nornír speelt, zoals ze zelf omschrijven, Norwegian Black Metal. Hun tweede full length album Skuld is op één december uitgekomen, en na even te luisteren absoluut de moeite waard om hen aan jullie voor te stellen.

De vier-koppige band uit Freiberg bestaat al sinds 2014 maar was nog niet eerder bij mij op het netvlies gekomen. Hun muziek is doorspekt met snelle en lange riffs, blastbeats en een heerlijke screams van zangeres Lethian. Haar zang klinkt, buiten haar rauwe strot, soms mysterieus en dat hangt goed samen met de thema’s waar ze over zingt. Noorse mythologie, oorlogsvoering, godslastering, het bestaan, spiritualisme zijn natuurlijk heerlijke clichés in dit donkere genre.

De sound van de band is rauw maar melodieus, atmosferisch en soms bruut. Ze schuwen niet om lange gitaarrifs aan elkaar te plakken met afwisselende drumritmes en breaks. Bassist Matunos speelt strak, geen gekke loopjes maar speelt sterk ondersteunend aan de zang- en gitaarpartijen.

Tussen het zwarte geweld van hun eigen nummers durven ze het aan om Helvegen, een nummer van Wardruna, te coveren. En niet onverdienstelijk. Met de originele versie waan je je in het prachtige landschap van een lang vervlogen Viking tijdperk. Deze versie begint bijna net zo diepzinnig, licht en betoverend. Maar na een kleine 2 minuten ramt drummer Farliath er op los en neemt de rest van de band mee in een haast epische versie van het nummer.

Dit album is een aanwinst voor de liefhebbers van diepzinnige Black metal met melodieuze kantjes. Het is niets vernieuwend in het groeiende aantal bands in dit genre maar ze verdienen absoluut om meer aandacht te krijgen. Een heel fijn album dat bij mij voorlopig op repeat gaat.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00