Home » Overlaps – In Your Room

Overlaps – In Your Room

door Edwin Knip
101 views 2 minuten leestijd

Het nieuwste, tweede album van deze Italiaanse band staat boordevol stevige alternatieve nu rock.
Your Eyes opent het album, meteen vult de kamer zich met stevige gitaar akkoorden en de vocalen van zangeres Gloria Piccinin. Melodisch en stevig zonder echt ruig te worden ontpopt Your Eyes zich tot een hoogst aanstekelijk nummer. Het is een veelbelovend begin.
De band bestaat naast Piccinin uit gitarist Marco Marinato, bassist Stefano Galioto en drummer Marco Perviero. In 2017 brengt de band maar liefst drie singles uit. De band laat zien dat zij perfect in staat is om klassieke rock te mixen met moderne invloeden. Hetzelfde jaar speelt de band op Bloodstock Festival in Engeland en het Treviso Home Festival in Italie. In 2018 komt dan het debuut waarna er in de herfst een Europese toer gedaan wordt als support act van The Rasmus.
Het album is een grote stap voorwaarts, niet alleen muzikaal maar ook tekstueel. Een aantal teksten komen voort uit eigen ervaringen opgedaan tijdens de Europese toer. Wait For Me gaat over kansen, hoe je volledig voor je passie moet gaan. Je moet je kansen niet verspelen, ook als je elke dag ontwaakt op een andere plek met nieuwe mogelijkheden.
Who I Am is een persoonlijk nummer van Piccinin. Zij gaat op het podium volledig voor de muziek zonder concessies, waarbij ze gedreven wordt door de uitwisseling van energie met het publiek. Queen Of Peace is meer een nummer richting de popmuziek. Het nummer werd in Londen geschreven. Zelfs in deze drukke stad zijn er plekken van rust en de onderliggende boodschap van het nummer is dan ook dat als je zoekt naar rust, je het altijd kan vinden. Ergens binnen in jezelf.
No Way en I Don’t Need gaan over thema’s zoals het zoeken naar onafhankelijkheid door het uitschakelen van vooroordelen en angsten.
Het album staat boordevol lekker in het gehoor liggende nummers met goede melodielijnen en sterke teksten. Een stijgende lijn die hopelijk doorzet richting de toekomst.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00