Home » Ozric Tentacles – De Effenaar (Eindhoven) 05/04/2024

Ozric Tentacles – De Effenaar (Eindhoven) 05/04/2024

door Xander Pas
218 views 3 minuten leestijd

In een uitverkochte zaal bij de Effenaar, bewees het Britse Ozric Tentacles dat instrumenten vaak meer zeggen dan vocalen. Nu past dat sowieso bij het space rock genre, al zijn er maar weinig die dat zo mooi uitvoeren zonder de aandacht van de luisteraar te verliezen. Dit resulteert dan ook in honderden trouwe fans die een bezoek aan de Effenaar brachten en vol enthousiasme en verbazing naar de show aan het kijken waren.

Meezingen is niet aan de orde bij een instrumentale setlist en het publiek was erg respectvol naar de band, iedereen was aandachtig aan het luisteren zonder geluid te maken. Het was een mooi gezicht, een groep fans die echt in het moment leefden (enkele uitzonderingen daargelaten). Zo hoort een concert van de Ozrics te zijn. Naast een paar foto’s gemaakt te hebben voor dit verslag, bleef mijn telefoon netjes in mijn zak en genoot ik van begin tot eind van een adembenemende show. De visuals waren prachtig en complimenteerde de muziek perfect. Het voorprogramma, verzorgd door Silas & Saski was briljant en perfect om de fans alvast een voorproefje van het hoofdprogramma te geven aangezien zowel Saskia Maxwell en Silas Neptune leden zijn van Ozric Tentacles. Terwijl Saskia fluit speelde en danste op het podium, bracht Silas het publiek in een trance met zijn synthesizer en keyboard. Toen de set afgelopen was werden we even losgelaten uit de trance om vervolgens verder op reis genomen te worden door de Ozric Tentacles.

Het moment dat Ed Wayne op het podium stond was het duidelijk dat we in waren voor een bijzonder optreden. Ik moest meteen terugdenken aan de vorige keer dat ik de band zag, toen met een iets andere line-up en hoopte dat die magie wederom de zaal zou vullen. De verwachtingen waren dan ook ontzettend hoog en zijn meer dan waargemaakt. Klassiekers als Erpland blijven een traktatie om live te mogen horen. Het nieuwe album, Lotus Unfolding, behoort tot mijn favorieten van 2023. Een deel van de nieuwe nummers werden live gespeeld en klonken beter dan op het album. De hele show en sfeer om die nummers heen, gecombineerd met de visuals geven de nummers extra emotie en betekenis.

Ook het drumwerk van Pat Garvey verdient de aandacht. Wat een talent heeft het jongste lid van de band. Het ritme van de drums in combinatie met het bass spel van Vinny Shillito bracht de zaal wederom in een soort trance. Ondanks dat Garvey sinds vorig jaar in de band zit, lijkt hij al goed op de band te zijn ingespeeld en werden de nummers erg mooi gebracht. Ondanks dat we pas in april zitten, kan ik met zekerheid zeggen dat dit voor mij het beste concert van 2024 is. De Ozric Tentacles worden alsmaar beter en blijven consistent goede muziek maken waar ik als fan maar geen genoeg van krijg.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00