Home » Paaspop 2019: Zaterdag (Schijndel) 20/04/2019

Paaspop 2019: Zaterdag (Schijndel) 20/04/2019

door Maurice Tonies
234 views 9 minuten leestijd


Het bordje uitverkocht mag weer uit de kast in Schijndel. Voor de tweede festivaldag in Schijndel is geen kaartje meer te koop. Het is dan ook niet gek dat er al grote rijen staan bij de ingang van Paaspop. Het programma liegt er niet om en met een blokkenschema vol met kruisjes gaan wij er weer helemaal voor!
Ook vandaag trappen we af in de Apollo-tent, waar vandaag Danny Vera het spits mag afbijten. Het succesverhaal van deze Zeeuw lijkt telkens een nieuwe pagina te krijgen. Danny Vera zit al jaren in het vak maar sinds een paar jaar lijkt het nu echt allemaal voor de wind te gaan. Bezoekers van de uitverkochte club- en theatershows zullen vandaag dan ook bijtijds aanwezig zijn in de grote tent, want een show van Danny Vera en zijn band wil je niet missen. Danny Vera ademt rock ‘n roll en dat mag ook voor zijn band gezegd worden. Het tempo zit er lekker in vandaag, er vallen geen gaten tussen de nummers door en samen met zijn gitarist Rob lijken ze de tent volledig plat te willen spelen. Continu zoeken de heren elkaar op.  Samen maken ze er dan ook graag een mooi feestje van. Het is niet de eerste keer dat Danny op Paaspop staat. Eens stond hij nog in de Restolounge en nu is de grootste tent van Paaspop wederom zijn plek. De sympathieke zanger weet het publiek goed te vermaken en zorgt er wel voor dat werkelijk iedereen meezingt. Hij roept alle “pikkies” op om even het bier te laten staan en vol overgave C’mon Hold On mee te brullen en dit lukt hem nog ook! Ook staat hij stil bij het succes van zijn hitnotering van Rollercoaster, maar veel liever laat hij muzikaal van zich horen. Het uurtje wat voor hem gereserveerd op Paaspop vliegt dan ook om.

Na de energieke show van Danny Vera blijven we, net zoals vele andere bezoekers op Paaspop, hangen in de Apollo-tent. Maakt zanger Douwe Bob er ook zo’n sensatie van als zijn voorganger op dit podium? Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek, evenals het aantal toeschouwers in deze immens grote tent. De Amsterdammer is echter wel iets afstandelijker dan de Zeeuw die we eerder aan het werk zagen. Routineus brengt hij aan het begin van de set voornamelijk nummers van zijn recente album The Shape I’m In ten gehore en dit zorgt er voor dat het publiek begint te dansen. Nadat de band ietwat is opgewarmd lijkt Douwe zelf ook wat los te komen. Hij daagt het publiek graag uit: “Als jullie je broek uitdoen, zal ik dan mijn onderbroek uitdoen?”. De Amsterdammer is altijd wel in voor zo’n geintje, maar zijn broek blijft aan vandaag. Sommige nummers op zijn setlist lijken overigens wel perfect te passen bij de weersomstandigheden. Paaspop is gehuld in de nodige Sweet Sunshine en soms moeten we even iets rustiger aan doen, even Slow Down!
Ook in de eettent van Paaspop, de Restolounge staan elk jaar heel wat bands geprogrammeerd. Zo ook de tribute-band Crazy Little Things, die vandaag een ode brengt aan de muziek van Queen. Alvorens de band van start gaat lijkt het nog vrij rustig in de eettent, maar gaandeweg wordt het maar drukker en drukker. Toeschouwers staan op de tafels om een glimp op te kunnen vangen van de band, die een sterke performance neerzet. De alom bekende songs worden woord voor woord meegezongen en de sfeer zit er goed in. Crazy Little Things is op dreef en hoewel er natuurlijk niemand aan de originele zanger kan tippen weet deze frontman er ook een goede show van te maken. Het publiek hebben ze in no time in hun pocket, er wordt genoten van het het nodige vuurwerk, de goede uitvoeringen van de Queen-nummers en uiteindelijk brult iedereen schaamteloos Bohemian Rhapsody mee. De muziek van Queen zal dan ook nooit verloren gaan!

Het zijn niet alleen de gevestigde namen die naar Schijndel worden gelokt. Paaspop heeft ook oog voor nieuw talent en één van die nieuwe namen is Tape Toy uit Amsterdam. Het voormalige schoolproject is bezig om Nederland te veroveren en dit lukt ze vrij aardig. Afgelopen jaar waren ze al veelvoudig te zien in de Popronde en vandaag is de Thunder Alley op Paaspop aan de beurt. Er is bijna geen plekje meer te bemachtigen als de band van start gaat. Tape Toy doet niet aan hokjes en laat de toeschouwer zelf maar oordelen waar de band het beste in past. De harde gitaren gaan er in ieder geval in voor zoete koek en wat klinkt die single Dive Deeper toch lekker vrolijk. Er wordt dan ook goed gedanst in de Thunder Alley, waar velen wel besluiten om even wat oordoppen in te doen. Wat staat het geluid hard vandaag. Zangeres Roos is enorm blij om op het festival te staan en steekt dit niet onder stoelen of banken. Ze zweept het publiek nogmaals op en ondanks de hoge temperatuur zetten de bezoekers nog een tandje bij. Iedereen geeft dan ook echt alles! Mogelijk zit er dan ook een mooie toekomst aan te komen voor Tape Toy!

In januari zag Bubble Gum, het nieuwe album van De Staat het levenslicht en sindsdien zijn de Nijmegenaren volop aan het touren. Bij een nieuw album hoort een compleet vernieuwde show en dat is bij De Staat tot in de puntjes verzorgd. Een gigantisch scherm met daarop het bekende raster van de albumhoes zuigt de toeschouwers in de Apollo naar binnen. De Staat opent ijzersterk met Me Time en grijpt iedereen meteen bij de strot. Er wordt volop gedanst in de grote tent en eigenlijk zal dat gedurende de gehele show zo blijven. De Staat heeft hiervoor voldoende troeven in de hand en zweept de boel graag op. Zo gaat iedereen los op Input Source Select en kent het publiek ook de woorden van Help Yourself. Natuurlijk eist zanger Torre de aandacht op, maar ook blijkt Rocco een prima entertainer. Nadat hij eerder Make The Call, Leave It All heeft gezongen maakt hij er samen met Torre een waar feest van door samen Pikachu te vertolken. De heren doen een ludiek dansje wat alleen maar voor blije gezichten zorgt. Het publiek eet uit hun hand en als de massa de eerste tonen van Witch Doctor hoort worden de eerste draaikolken in de Apollo al waargenomen. De Staat is weer heer en meester op Paaspop!
Er is weinig Stonerrock te vinden op Paaspop. Het is dan ook niet gek dat de heren van All Them Witches een volle Jack Daniels-tent weten te trekken. Het is tijd om even helemaal mee te gaan op een muzikale trip die door de band uit Nashville wordt voorgeschoteld. De Zuiderlingen grossieren in uitgesponnen solo’s en de nodige psychedelische klanken. Denk daarbij aan muzikale helden zoals Black Sabbath en Led Zeppelin. De vuisten gaan de lucht in, de haardossen schudden, de tent gaat compleet uit zijn dak. De heren laten ons even zweven, maar zetten ons daarna met snoeiharde riffs weer keihard op onze plek. En ja! Dat doen ze goed!

Luidkeels klinken de woorden “The Boys Are Back, The Boys Are Back, The Boys Are Back And They’re Looking For Trouble” door een ramvolle Apollo. Dat kan maar één ding betekenen, de Dropkick Murphys zijn van start gegaan! Het is alweer de vierde keer dat de heren uit de Verenigde Staten zich komen laten zien op Paaspop en keer op keer maken de heren er een feest van. Springen, moshen, feesten, het publiek kan er maar geen genoeg van krijgen. Het bier vliegt door de lucht, het feest is compleet. De aanstekelijke Ierse Folk met punkinvloeden mist hun uitwerking niet. Als we het grote aantal bandshirts moeten geloven zijn er veel fans aanwezig in de grote tent en die genieten van de eerste tot aan de allerlaatste minuut. Niet alleen het eigen werk staat centraal tijdens de show van de heren. Het is uitermate goed meezingen om op You’ll Never Walk Alone en Until The Next Time lijkt wel heel erg op We’ll Meet Again. waardoor de keeltjes voluit open blijven staan. De frontmannen van de Dropkick Murphys weten er wederom een spektakel van te maken en zwepen het publiek keer op keer op. Het had dan ook niet misstaan om de heren uit de Verenigde Staten als afsluitende band van de avond te boeken.

Voor Rockportaal eindigt de tweede dag op het festival in de Jack Daniels-tent waar DeWolff bezig is aan het zoveelste bezoek aan dit festival. Het rocktrio is geliefd op Paaspop en keer op keer weten ze het publiek te boeien. Vandaag laten ze wederom oude tijden herleven en zijn de heren in een behoorlijke jam-modus. Tussen de nummers door haalt zanger Pablo graag wat herinneringen op, hoe het was om voor de eerste keer dronken te zijn bijvoorbeeld. Dit soort verhalen doen het altijd goed bij een festivalpubliek, maar het draait bij de heren uiteraard om de muziek en die is om door een ringetje te halen. We kunnen na al die jaren de heren niet echt op een mindere show betrappen en dat is de klasse van DeWolff. Het is dan ook meer dan terecht dat de heren onlangs een Edison hebben mogen ontvangen in de categorie beste rockband. De psychedelische trip die de heren vandaag over het publiek uitstrooien wordt uitermate goed geabsorbeerd. Voor een laatste keer mogen de vuisten in de lucht en mag iedereen weer terugkijken op een schitterende festivaldag.
Foto’s door Marc Koetse – Rockportaal.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00