Home » Pauwel De Meyer – Having Fun

Pauwel De Meyer – Having Fun

door Filip van der Linden
94 views 3 minuten leestijd

pauwelHaving Fun is het derde solo-album van Vlaming Pauwel De Meyer van de band Monster Youth. Op dit album krijgt Pauwel muzikale hulp van zijn Monster Youth-vrienden Koen De Gendt op gitaar en Klaas Borms op drums, zodat de grens tussen de twee bands wel heel vaag wordt.
 
De muziek van dit solo-album ademt wel een andere sfeer dan die van Monster Youth. Having Fun heeft ook minder folk-invloeden dan voorganger Hideaway en gaat meer op zoek naar de perfecte popsong, met veel rijkere arrangementen en meer aandacht voor sfeer en melodie. En de vlag dekt de lading: vrijblijvend plezier maken is de rode draad doorheen Having Fun.
 
Het album opent met Lonely Boys, wat een mooie aanzet tot een volledig lied is, maar al stopt vooraleer het helemaal kan openbloeien. Here Again, de eerste single uit het album en samen geschreven met bassist Anton De Boes, gaat in de richting van de perfecte pop om uit te komen in de buurt van Wilco en Band of Horses. Zoals in wel meer songs op dit album krijgt deze track veel laagjes, maar zitten er in de tekst weinig weerhaken, al is de sfeer wel altijd duidelijk onbezorgd. Of is het allemaal maar schijn en moeten we toch wat dieper graven?
 
Nothing To Prove en Eiaha Ohipa starten beide ingetogen, maar worden dan laagje per laagje instrumentaal ingekleurd naar een rockende finale. Afsluiter 99 heeft ook die opbouw, maar mondt uit in onheilspellende synth-fuzz.
 
Mom’s Car opent met een prachtige gitaarlick en scheert daarna langs invloeden als Buffalo Tom en Bettie Serveert. Dit is een song die zich meteen in je hoofd nestelt en die het goed zou doen op de radio.
 
Het album van Pauwel De Meyer heeft nog enkele pareltjes in huis: Easy is een beetje verkoelde en tegelijk psychedelische rock zoals The War On Drugs dat ook doet, terwijl Shana-Na een onbeschaamd vrolijke kruisbestuiving is van surf-pop en neo-folk.
 
Having Fun is een dromerig, vrolijk en toch heel ‘volwassen’ album dat soms heel dicht in de buurt komt van de perfectie. Pauwel De Meyer maakt van heel wat genres zijn eigen blend en komt daar mooi mee weg. Voorlopig kan je hem enkel in Vlaanderen aan het werk zien, maar volgend jaar wil de band ook het buitenland veroveren. Hopelijk geeft Nederland Pauwel De Meyer dan een kans.
 
https://pauweldemeyer.bandcamp.com/track/moms-car
https://soundcloud.com/starman63/here-again-pauwel-de-meyer
https://www.youtube.com/watch?v=drZz90VWYR0
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00