Home » Phantasma – The Deviant Hearts

Phantasma – The Deviant Hearts

door Wendy Steenmans
180 views 4 minuten leestijd

PhantasmarpLaat jezelf transporteren naar een andere wereld door Phantasma. Het idee om een verhaal gedreven conceptalbum te maken leefde al langer bij Georg Neuhauser. De Serenity zanger vond in Oliver Philipps (Everon) de gewilde compagnon om dit album waar te gaan maken. De multi instrumentalist/producer werkt op zijn beurt al sinds het debuutalbum van Delain met hen samen en dus ook met Charlotte. De zangeres voor het project was al snel gevonden in Charlotte. Dat naast zingen Charlotte ook een prima talent heeft voor schrijven bewijst zij met haar debuut novelle “The Deviant Hearts” welke speciaal voor het project geschreven is. Het album ziet het daglicht op 20 november 2015 en wordt gereleased door Napalm Records.
Wat me bij het aanhoren van de eerste noten van Incomplete opvalt, is dat ik een rustig innemend nummer hoor. Met namen als Charlottte Wessels en Georg Neuhauser verwacht ik meer de sounds van Delain en Serenity te horen. Niets is minder waar en dit klinkt ook erg prima. De zachte stemmen van Georg en Charlotte werken erg mooi samen met de subtiele piano.
Verder met The Deviant Hearts die het met vlagen iets steviger aanpakt. Het is een prima ear candy nummer wat ruimte bied voor een eerste gastzanger op het album. Met Tom S. Englund (Evergrey) krijgen we een haast magisch nummer. Een pakkende gitaarsolo mag ook niet vergeten worden om het geheel af te maken.
Runaway Gray is een nummer wat door je hoofd blijft spoken. Het is een iets rustiger nummer wat je gerust de hele dag op repeat kunt luisteren zonder het ook maar enigszins door te hebben en wat niet gaat vervelen. Er zitten genoeg haken en ogen aan die het nummer boeiend maken. Verder met Try waar we weer een andere zangeres horen. Deze keer is het Chloe Lowery (Transsiberian Orchestra / Chameleon) die we horen samen met Dennis Schunke (Van Canto). Een prima duet wordt neerzet. Kippenvel van begin tot eind. Heerlijk om een rustig nummer te horen uitgroeien tot één van de top nummers op het album. Bij Enter Dreamscape wordt er weer een tandje bijgezet. De stemmen van George,Tom en Charlotte werken prima samen. Een bombastisch nummer van begin tot eind wat een duistere sfeer laat proeven. Verder met Miserable Me waar ook al een videoclip van verschenen is. Een heerlijk bombastisch nummer.
Tijd om het weer rustig aan te doen met The Lotus and the Willow. Een prachtige ballad die je bij de strot pakt. Een zekere droefheid siert het nummer. Crimson Course begint om een onheilspellende manier. In dit nummer zijn duidelijk George’s toewijding aan rock bands als Queen en Meat Loaf te horen. Ook Charlotte gooit haar stem over een andere boeg. Deze keer krijgen we een iets venijnige toon te horen. Volgende op de tracklist is het troostende Carry Me Home waar we ook Dennis Schunke kunnen horen. Een heerlijk luchtig nummer wat zo op de radio gedraaid kan worden. In dezelfde stijl gaat het album verder met The Sound Of Fear.
Novaturient lijkt het rustig aan te pakken maar niets is minder waar. Al snel ontplooid het nummer zich in een up tempo rock nummer. Ook de symfonische elementen, strak en snel gitaarwerk worden hier niet vergeten. Als afsluiter vinden we het bombastische Let It Die.
The Deviant Hearts om kort te gaan: het album staat bol van prima songs die ieder op zich een prima beeld geven van wat de artiesten kunnen. Zo horen we Charlotte op andere manieren haar stem gebruiken dan bij Delain. Andere technieken worden uit de kast getoverd wat naar meer smaakt. Van heel subtiel tot rauw, het hoort tegenwoordig allemaal in het bereik van Charlotte. Zoals eerder gezegd zijn het vooral stevige rock tracks en powerballads die we vinden op The Deviant Hearts met hier en daar een zijsprongetje naar symfonische invloeden. Het is bij vlagen een bombastisch album wat boeiend blijft van begin tot eind. Voor liefhebbers van het zachtere werk van Delain, Serenity en Everon zal dit album prima in de smaak vallen.
Line up:
Charlotte Wessels – Zang
Georg Neuhauser – Zang
Oliver Philipps
Gast artiesten:
Tom S. Englund – Vocals (Evergrey)
Dennis Schunke – Vocals (Van Canto)
Chloe Lowery – Vocals (Transsiberian Orchestra/ Chameleon)
Jason Gianni – Drums (Daredevil Squadron/ Neal Morse Band/ Transsiberian Orchestra)
Randy George – Bass (Neal Morse Band/Ajalon)
Tom Buchberger – Guitar (Ex-Serenity)
Tracklist:
Incomplete
The Deviant Hearts
Runaway Gray
Try
Enter Dreamscape
Miserable Me
The Lotus And The Willow
Crimson Course
Carry Me Home
The Sound Of Fear
Novaturient
Let It Die

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00