Home » Post-punkband Death Star Discotheque terug met knaller van een single

Post-punkband Death Star Discotheque terug met knaller van een single

door Maurice van der Zalm
184 views 1 minuten leestijd


Na de succesvolle single We Are XTC/Dance, die halverwege vorig jaar een aardig potje wist te breken bij zowel de Nationale als de Internationale indie-radiostations, keert de Eindhovense band Death Star Discotheque terug aan het front met het wederom opwindende ‘Face Yourself’.
Zanger en liedjesschrijver Michel Geelen over de track: “Face Yourself is een nummer dat we eigenlijk al sinds 2019 live spelen, en dat het altijd heel goed deed bij live shows. Het is één van mijn favoriete Death Star Discotheque songs, en daarom hebben we besloten om hem tijdens de lockdown periode op te nemen.”
Alles is op afstand en vanuit huis opgenomen, maar het resultaat mag er zijn!
Opnemen tijdens lockdown periode was niet makkelijk, omdat de studio’s gesloten zijn. Geelen hierover: “Het was een heidense klus, waarbij we veel online hebben gedaan. Dat betekent dus in de praktijk dat je je afzonderlijke partijen allemaal thuis inspeelt, en die naar elkaar doorstuurt, waarna de rest ermee aan de slag kan. Een intensief en tijdrovend proces, maar ik ben meer dan tevreden over het resultaat!”
Een nummer over introspectie
Tekstueel laat de titel, Face Yourself, weinig te raden over. Geelen: “Ik zeg eigenlijk: kijk eens wat vaker in de spiegel. Dat bedoel ik niet belerend, met het idee dat iedereen dit moet doen, maar meer vanuit mezelf. Waar en hoe sta ik in het leven? Doe ik het nog goed richting anderen, en hoe ga ik met mezelf om? Een beetje introspectie is altijd goed voor een mens…hahaha.”

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00