Home » Redlight King – In Our Blood

Redlight King – In Our Blood

door Edwin Knip
479 views 1 minuten leestijd

Deze Canadees-Amerikaanse band komt met hun derde album. De band speelt aanstekelijke melodieuze alternatieve rock.

De band wordt in 2008 opgericht door Mark Kasprzyk, oftewel Kaz. Samen met Julian Tomarin wordt de basis gelegd voor een langdurige samenwerking. Kaz verzorgt de vocalen en speelt gitaar, Tomarin speelt gitaar, bas en toetsen. Op het album wordt de band gecompleteerd door drummer Randy Cooke. Robb Torres, Jimmy Messer en Brian Weever zorgen voor extra gitaar-, bas- en toetspartijen.

De brengt aanstekelijke rock in nummers met stevig gitaarwerk en schroomt niet om hier en daar koortjes to te voegen. De nummers King Again en Eye Of A Hurricane zijn fijne stukken blues rock met een stuwend ritme.

Het intieme Heavy Heart is een prachtige ballad, voortgekomen uit de ervaring van een mislukt huwelijk. Een prachtig gezongen nummer met een bescheiden muzikale omlijsting. Het laatste nummer My Evacuation gaat over de laatste momenten van de hoofdpersoon op aarde. Ook hier keert de band terug naar een intieme setting. Zo wisselt de band binnen de elf tracks mooi af tussen stevige melodieuze rock en ballads (of bijna-ballads). Redlight King overtuigt de luisteraar van hun muzikale kunnen en dwingt daarmee een kennismaking af. Ga dit luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00