Home » Rene SG – Hell Yeah!

Rene SG – Hell Yeah!

door Filip van der Linden
138 views 1 minuten leestijd

Rene SG is een bandje uit Amsterdam dat lak heeft aan de ongeschreven wet dat de tekst van een lied minstens een verhaaltje zou moeten zijn. De lyrics worden beperkt tot het strikte minimum en zijn grofgebekt. En de band komt daar mooi mee weg op hun nieuwe album Hell Yeah. Meer nog, het werkt aanstekelijk.
 
Rene SG brengt dansbare speedrock en zit een beetje in het vaarwater van AC/DC en Danko Jones, maar dan dus op speed. Denk ook aan de snellere variant van pakweg Thundermother, T Rex of the Black Crowes. Of Peter Pan Speedrock of Zeke, maar dus zonder ‘grote verhalen’.
 
Op het voor deze band trage en bluesy Ah Shit komen ze zelfs in de buurt van ZZ Top. Knap, al hadden ze op deze track de schamele tekstlijnen beter meteen helemaal weggelaten en voor een instrumentaal nummer gegaan.  Want er is helemaal niks mis met de partyrock van Rene SG. Die knalt, beukt en scheurt dat het een lieve lust is. En geef toe, wie neemt de moeite om de tekst te volgen als de muziek op zich al goed genoeg is.
 
Dit vierde album, het eerste met de nieuwe bassist Rob Zim, en naar goede traditie met een foeilelijke hoes, is een feestje.  Klaar.
https://www.youtube.com/watch?v=Wch0rhACleE

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00