Home » Revolution Within – Straight From Within

Revolution Within – Straight From Within

door Maurice van der Zalm
103 views 2 minuten leestijd

Metal uit Portugal kom ik niet elke dag tegen.  Maar na het in 2009 uitgebrachte Collision komt Revolution Within met de nieuwe cd Straight From Within. Deze band die moderne thrashmetal speelt lijkt boos. De intensiteit van de muziek en titels als Pure Hate, Pull The Trigger, Revenge Now en Evil(ution) zetten wat dat betreft een aardige toon. Een toon die de atmosfeer doet beven, want de nummers zijn stuk voor stuk energiek, retesnel en heftig, mede door de ritmesectie van Sono op basgitaar, Shaq op drums en de diepzware gruntstem van Raça.
Hoewel hij de teksten in alle nummers grunt, kreunt en gromt, gaat het zanggeluid  me niet vervelen. Binnen de composities ligt dat net even anders. Hoewel de nummers stuk voor stuk lekker klinken, is de variatie ver te zoeken. De nummers Pure Hate en Without Recognition lijken zelfs in dezelfde melodielijn door te lopen. Fraai in laatsgenoemd nummer is wel de gitaargroove die dwars door het nummer heen dendert. Na het ontzettende snelle titelnummer Straight From Within start Revolution Within met een zwaar intro inclusief zwaar gitaarwerk om toch weer in dat snoeiharde tempo door te denderen. Voor het eerst komt er een lekkere gitaarsolo voorbij die het nummer even breekt en het ritme vanuit het intro weer oppikt. In Bleed komt het authentieke thrashgeluid nog het beste naar voren.
Wanneer ik de rest van de cd zou beschrijven zou ik in herhaling moeten vallen. Liefhebbers van Lamb Of God komen op deze cd zeker aan hun trekken en ook Slayerfans die van een goede pot snelle herrie houden zullen de nummers glimlachend kunnen omhelzen. Voor het overige kan ik alleen maar concluderen dat de elf nummers lekker klinken, maar helaas nogal eentonig van aard zijn. Wanneer Revolution Within echter het podium zal betreden om hun setlist af te draaien zeg ik: gooi gewoon die haren los en geniet van drie kwartier headbangen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00