Home » Rowwen Hèze – Doornroosje (Nijmegen) 07/06/2024

Rowwen Hèze – Doornroosje (Nijmegen) 07/06/2024

door Maurice Tonies
178 views 4 minuten leestijd

De Limburgse formatie Rowwen Hèze maakt onder de noemer Blieve Loepe weer een clubtour door ons land. De band rondom frontman Jack Poels behoeft eigenlijk geen introductie meer. Overal waar de band kwam was het feest en zong iedereen vol overgave de bekende hits mee. De dagen dat iedereen dan ook alleen meezong op Limburg en Bestlel Mar zijn al lang verleden tijd, de lijst met publieksfavorieten is ondertussen al veel langer. Kwamen al deze nummers ook voorbij tijdens de show in Doornroosje?

De grote zaal in Nijmegen werd op deze vrijdagavond opgewarmd door een DJ die allerlei Nederpopklassiekers door de zaal van Doornroosje pompte. Er werd al wat meegezongen, maar vooral waren de bezoekers in de buurt van de bar te vinden om een tarwesmoothie te scoren en vervolgens een mooie plek in de zaal te bemachtigen. Rond de klok van kwart voor negen doofden de lichten en sprongen de schermen op de achtergrond van het podium aan, waarna niet veel later de bandleden ten tonele kwamen. Jack Poels zette in zijn eentje het nummer Langzaam in, een nummer van ongeveer 30 jaar geleden, waarbij niet veel later zijn collega’s van Rowwen Hèze hem muzikaal aanvulden. Vanaf die eerste klanken was het direct feest in de zaal van Doornroosje. Het nummer van weleer werd volop meegezongen en dat was op zich best bijzonder. Langzaam stond immers al heel lang niet meer op de setlist en al snel werd duidelijk dat dit niet de enige verrassing was op deze avond.

Een avond met Rowwen Hèze zou men bij voorbaat al helemaal kunnen inkleuren. De opstelling op het podium was nagenoeg overal hetzelfde, maar aan songkeuzes had de band uit America weldegelijk gesleuteld. Zo kreeg het publiek in Nijmegen nog meer oudjes voor de kiezen, maar meezingen op de nummers Rowwen Hèze en ’n Man & ’n Vrouw bleek totaal geen probleem. Het publiek werd dan ook meegenomen op  een muzikale reis door het gehele oeuvre en reeg in een snel tempo het ene nummer met het andere aan elkaar. Op de schermen op de achtergrond werden de nummer begeleid met bijpassende visuals en ook bij de nieuwe verrassingen op de setlist waren mooie visuals gemaakt. Zo presteerde Rowwen Hèze het dan ook om het na al die jaren spannend te houden voor hun fans. Uiteraard waren er ook de grote publieksfavorieten en vol overgave was er van voor- tot achteraan de klassieker Auto Vleegtuug te horen evenals kippenvelnummers Blieve Loepe en De Peel In Brand.

De Limburgers wisselden dan ook de feestnummers af met mooie ballads, waardoor het publiek wat nog minder bekend was met hun repertoire kon horen dat de band veel meer in hun mars had dan puur feestmuziek. Al jarenlang heeft tekstschrijver en frontman Jack Poels laten horen dat hij wonderschone teksten had voortgebracht en dat ook feestnummers een serieuze ondertoon kunnen hebben. Daarentegen leverde juist die feestnummers wel een hossende massa op in de grote zaal. Vooraan werd het feestje alsmaar groter en vloog er zo af en toe nog een biertje door de lucht. De nummers Danse en En Dan Is ’t Mar Dom waren dan ook een mooie opmars naar het alom bekende Limburg. Vol overgave klonk het in Nijmegen: “’t Is Een Kwestie van Geduld…”  Het Limburgs collectief haalde vervolgens met Zoveul Joar nog een bijzonder oudje van stal, maar om Doornroosje nog even in de feestmodus te houden was D’n Duvel Is Los wederom een voltreffer. Rowwen Hèze kon gedurende een concertreeks allerlei nummers vervangen, maar sommige favorieten mochten natuurlijk niet ontbreken en na het bekende Limburg stond er nog eentje op het menu. Voor een laatste maal was het feesten, springen en meeblèren in Doornroosje. Bestel Mar was dan ook de ultieme afsluiter!

Rowwen Hèze bewees dan ook dat de band na bijna 40 jaar nog absoluut meekon. De heren blijven zichzelf heruitvinden en hiermee houden ze het voor zichzelf en de grote fanschare nog steeds spannend. Met het optreden in Doornroosje kwam een einde aan het eerste deel van de Blieve Loepe-clubtour en in het najaar gaat de band wederom op pad voor het tweede gedeelte. Wie echter een kaartje wil bemachtigen voor een van deze shows zal snel moeten zijn, want de band is steevast populair en het is dan ook een kwestie van geduld voordat deze shows ook uitverkocht zijn.

Archieffoto door Nathalie Bauland – Rockportaal.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00