Home » Royal Republic – Effenaar (Eindhoven) 01/11/2019

Royal Republic – Effenaar (Eindhoven) 01/11/2019

door eilish@rockportaal.nl
171 views 3 minuten leestijd

Vanavond staat één van de moeilijkst te labelen bands in de Effenaar in Eindhoven. Moeilijkst te labelen? Ja, deze jongens houden er niet van om binnen één genre te blijven en gelijk hebben ze. De onvoorspelbaarheid van hun muziek is ook juist hetgeen dat hen uniek en herkenbaar maakt. En dan ze er altijd een feestje van maken. Daar hopen we vandaag natuurlijk ook weer op.
Hun laatst album bewees opnieuw dat de Zweden van Royal Republic met elk genre uit de voeten kunnen. Hierdoor weten ze ook een gevarieerd publiek te bereiken, dus het is eigenlijk heel slim. De support act die ze mee hebben genomen, Blackout Problems, is toch een beetje van een ander kaliber. Terwijl de mannen van Royal Republic lekker nonchalant op het podium staan, in het thema ‘hoe gekker hoe beter’, zijn deze jongens een stukje serieuzer. Dit geldt niet alleen voor hun nummers, maar ook voor de manier waarop ze zichzelf tonen tijdens de performance. Het stoort echter absoluut niet, het laat juist een mooi contrast zien en versterkt het feit dat Royal Republic zich niets aantrekt van labels en genres.
Er wordt uiteraard afgetrapt met een nummer van het laatste album, ‘Fireman & Dancer’. De heerlijke 80’s vibe van het nummer zet meteen de sfeer. Al zijn de jongens allemaal nog redelijk jong, ze staan op het podium als echte 80’s rockers, zowel qua attitude als kleding. Die prachtige blauwe glitterpakjes helpen uiteraard wel. En de snor van de zanger, maar die zal hij niet speciaal voor deze tour hebben laten staan… denken we. Tijdens een interview dat RockPortaal eerder dit jaar met Per Andreasson en Jonas Almén hield, gaven ze al aan dat ze grote fans zijn van Michael Bolton en dat hun laatste album daar perfect bij aansloot. Hun lievelingsnummers ‘Like A Lover’ en ‘Anna Leigh’ komen ook voorbij in de setlist.
Natuurlijk kunnen oudere nummers zoals ‘Underwear’ ook niet ontbreken. De humoristische kant van de band komt hierbij nog eens extra naar voren. Het is en blijft moeilijk om een bepaald genre aan de band toe te kennen, maar dat al hun nummers erg energiek zijn kunnen we met gemak zeggen. Dat zanger Adam Grahn nog adem kan halen tussen de lyrics door is erg knap, gezien het tempo waarin hij af en toe zingt. Het mooiste van alles is dat de muzikanten het allemaal op hun dooie gemakje lijken te doen, terwijl het toch allemaal echt niet zo makkelijk kan zijn als ze het voordoen. Knap hoor jongens, en bedankt voor de enorm lollige en energieke avond!


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00