Home » Sacrilege – The Court Of The Insane

Sacrilege – The Court Of The Insane

door Edwin Knip
187 views 1 minuten leestijd

Stevige rock uit Engeland, oude rotten in het vak met een nieuw album.
Sacrilege wordt opgericht in 1982 door zanger/gitarist/toetsenist Bill Beadle. Na één album en een paar demo’s is hij er in 1987 helemaal klaar mee en Sacrilege houdt op te bestaan. Na een stilte van vijfentwintig jaar kruipt het bloed waar het niet gaan kan en is de band terug. In 2020 komt de band met het zevende studio album. De andere twee bandleden zijn dan bassist Jeff Rolland en drummer Neil Turnbull.
Het nieuwe album heeft een verhaallijn door de nummers heen, we komen aan het koninklijk hof van een gestoorde heerser, er worden doden verzameld met paard en wagen. Het klinkt allemaal als een avontuur in het verleden. Bring Out Your Dead begint met stevig gitaarwerk en in combinatie met de dreigende zang van Beadle wordt er een duister sfeertje opgeroepen.
De gitaarpartijen zijn melodieus en drukken een flinke stempel op de nummers. Ruige rock met aanstekelijke melodieën vormen de hoofdmoot van het album. The Prophet begint rustig maar verandert dan in een stampend rocknummer. Ride Free is van hetzelfde laken een pak, stevige stampende dampende rock. Ruim drie kwartier duurt het album en daarop laat de band horen nog lang niet uitgeblust te zijn. Vol overgave worden de nummers ten gehore gebracht zodat ook dit weer een album wordt dat je eigenlijk een keer geluisterd moet hebben.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00