Home » Salvage – Covenant

Salvage – Covenant

door Jochem van der Steen
499 views 2 minuten leestijd

Dit het eerste volledige album van deze Nederlandse metalcore formatie. Hebben we intussen niet genoeg van dit soort bands in binnen- en buitenland? Welnu…

Na me even door het grotendeels instrumentale intro heen te hebben gebeten (sorry, ik haat introotjes) gaat het album pas echt van start met Covenant. Een nummer dat er meteen met gestrekt been in gaat. Naar hardcore neigende vocalen schreeuwen boven de gitaarlaag uit. Het doet sterk denken aan het vroege werk van die andere Nederlandse metalcore band Reformist. Death Sentence heeft wat meer groove, wat het nummer ten goede komt. Er sijpelt een beetje Korn-style nu metal in door. Iets meer variatie in de vocalen en een paar lekkere breakdowns maken dit één van de beste nummers van het album. Samples en een atmosferische opening maken Hollow Eyes ook wat interessanter. Het geeft me wat beatdown vibes en zal in de pit voor wat gekneusde ribben zorgen. Het drumwerk van For Nothing is wat eentonig, alsof de drummer spijkers in een boomhut aan het rammen is. Ik ben echter een sucker voor van die Hatebreed teksten zoals we hierop horen, ‘’I will rise above’’, dat werk dat je van je reet af weet te halen en op de sportschool je net dat gewichtje extra laat tillen. Dus toch een geslaagde track. Way Of The Knife is weer zo’n beatdown beuker in de traditie van Malevolent en Nasty. Currents is gemaakt voor een circle pit. Het wat meer atmosferische In Loving Memory start met samples en laat horen dat ook een wat meer melodieuze post-hardcore richting, een beetje meer Defeater en Touché Amoré zeg maar, tot de mogelijkheiden van de band behoort. De vocalen zijn hier bijzonder sterk en vol emotie. Meer van dit!

Voegt deze band nu heel veel toe aan wat we eerder horen? Misschien niet helemaal. Echter, zonder twijfel is het een band met potentie die we graag van album tot album zien groeien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00