Home » Sapiency – For Those Who Never Rest

Sapiency – For Those Who Never Rest

door Filip van der Linden
143 views 1 minuten leestijd

Sapiency brengt moderne melodieuze deathmetal. Je hoort meteen ook veel elementen uit all things core, maar de eigen definitie klopt ook wel. Heel fris en knisperend modern, veel snelheid, veel power en drang en dan nog agressie als belangrijkste of zelfs enige emotie. Als het goed gebracht wordt, is dit het soort ‘nieuwe’ metal waardoor jongeren aansluiting vinden bij de grote metalfamilie. En Sapiency brengt het goed, op hun album For Those Who Never Rest. Die albumtitel is een vlag die de lading helemaal dekt.
Het geluid is een massief blok energie en toch heel transparant, zodat je elk instrument afzonderlijk kan herkennen in de mix. Het duurt wel even om de tracks te leren kennen omdat ze veelal hetzelfde niveau van energie hebben.  Mij doet het allemaal hard denken aan Bring Me The Horizon en Bullet For My Valentine, terwijl anderen misschien net wel heel duidelijke verschillen zullen zien of horen. De fans van meer klassieke deathmetal zullen dit vast voor geen meter kunnen trekken. In de lyrics hoor je ook nauwelijks de klassieke deathmetal-onderwerpen terug.
Gerre van Tankard en Jonas van Sacrosanct komen even meedoen op misschien niet toevallig de beste tracks: Bleeding In The Sun en Like Yourself. Andere tracks die er een beetje bovenuit steken op For Those Who Never Rest zijn I’m Alive en Borderline. In wat ze doen zijn deze Duitsers bijzonder goed en het zal niemand verbazen als ze uitgroeien tot de vaandeldragers van een nieuwe generatie metalfans. Opzij! Opzij! Opzij! Hier is Sapiency!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00