Home » Sarabeth Tucek – Get Well Soon

Sarabeth Tucek – Get Well Soon

door marvin@rockportaal.nl
162 views 1 minuten leestijd

Af en toe komt er een plaat voorbij waarbij je even stil blijft staan. Het tweede album van deze eigenzinnig dame Sarabeth Tucek is zo’n geval. Het is even wennen maar na een paar luisterbeurten hoor je hoe geniaal deze zangeres is. In 2007 verscheen haar titelloze debuutalbum dat door niemand minder dan Bob Dylan geprezen werd. Nu is er dan ‘Get Well Soon’, beinvloed door het verlies van haar vader.
Naast verdriet is er op het album ook veel levenslust te ontdekken. De breekbare stem van Sarabeth is er een uit duizenden en blijft je bij. Mooi en fragiel. Het album heeft zware  onderwerpen maar de songs zijn luchtig. De kracht ligt hem in de overtuiging waarmee ze zingt. Ze houdt de luisteraar in de greep, het hele album lang. Je valt van de ene verbazing in de andere. Is het ene nummer nogal luchtig en zweverig, een ander nummer wordt de luisteraar getrakteerd op een heuse gitaarsolo.
Hoogtepunten op dit album zijn wat mij betreft ‘The Doctor’, ‘Wooden’, ‘The Fireman’ en de mooie ballad ‘Things Left Behind’. Het is prachtig om te horen hoe deze jongedame haar ziel durft bloot te leggen aan wie maar luisteren wil. Deze plaat verdient veel aandacht!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00