Home » Sarah Halter – The Doom That Binds Us EP

Sarah Halter – The Doom That Binds Us EP

door Edwin Knip
251 views 1 minuten leestijd

De Amerikaanse Sarah Halter komt met een boeiende vier tracks tellende EP.

In 2002 tekende Halter bij Sparrow Heart Records, het jaar daarvoor heeft ze twee nummers op de single A Clockwork Destiny uitgebracht. De nieuwe EP is een echte een-vrouws actie geworden. Halter tekent voor de productie, de opname en uiteraard ook de uitvoering.

Halter combineert op deze vier nummers verschillende stijlen. Er zitten invloeden vanuit progressive metal in, maar ook death en symphonic metal. Zo wordt het een mooi afwisselend geheel en geeft het tegelijkertijd een uitstekende schets van wat Halter in haar mars heeft.

De hele EP duurt iets meer dan een kwartier, opener Scatter is een traag doom metal nummer. Slepende riffs met een aanstekelijke zangpartij die aan het eind rauw en primitief wordt. In het nummer Bad Touch is de opbouw min of meer hetzelfde, het nummer begint rustig en gaat richting het einde heftiger klinken.

Op Ravenlore ligt de nadruk meer op de riffs, het is een relatief rustig rocknummer. Het sluitstuk is het titelnummer van de EP, The Doom That Binds Us. Hier gaan alle registers weer open, death metal en doom worden gecombineerd en Halter zet een sterk nummer neer. Al met al een uitstekende EP die absoluut de moeite waard is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00