Home » Schijt aan alles: Mountain Eye brengt met ‘IME’ vierde nieuwe plaat uit

Schijt aan alles: Mountain Eye brengt met ‘IME’ vierde nieuwe plaat uit

door Maurice van der Zalm
194 views 1 minuten leestijd

Nu alles erop wijst dat we bijna van Corona af zijn, is het weer tijd om na te gaan denken over andere dingen. Keihard moshen tijdens live concerten die eindelijk weer doorgaan bijvoorbeeld. Vanuit die gedachte komt het erg goed uit dat Mountain Eye vandaag hun nieuwe single heeft uitgebracht onder het Australische label ‘Crusader Records’.
In hun nieuwe single ‘IME’ zingt Mountain Eye over de vrijheid die meekomt met het schijt hebben aan wat wie dan ook van je vindt. Het is tevens de voltooiing van de reis die Mountain Eye op hun nieuwe album beschrijft. Want zoals Nietszsche al vorige eeuw aangaf, kan échte vrijheid pas bereikt worden wanneer je vrij bent om te doen wat je wil. Dit zonder je iets aan te trekken van verwachtingen en gewoon te gaan voor wat je zelf wilt.
Muzikaal in het nummer chaotisch in de positieve zin van het woord. Keiharde moshbare riffs worden afgewisseld met grooves en electronische elementen waarbij uitstapjes naar de industriële metal niet geschuwd worden. En het refrein is een oorwurm van jewelste. Zie die melodie nog maar eens uit je hoofd te krijgen!
Met een paar mooie concerten in het vooruitzicht in de komende maanden (Headbangers Bash, Submit Fest, voorprogramma Megaherz onder anderen) gaat dit nummer zeker een publiekslieveling worden tijdens de energieke Mountain Eye shows. De band kan alvast niet wachten om ‘IME’ live ten gehore te brengen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00