Home » Serenity – War Of Ages

Serenity – War Of Ages

door Wendy Steenmans
82 views 3 minuten leestijd

SERENITYSerenity, de band waar ik al veel goede verhalen over heb gehoord. Wat de band muzikaal neerzet heb ik zelf geen idee van tot ik nu de kans krijg om hun vierde en nieuwste album “War Of Ages” te reviewen. Op het album duikt de Oostenrijkse band diep in lang vergeten tijden en trekt de luisteraar mee in de verhalen van historische persoonlijkheden. Henry VIII van Engeland, Napoleon of Alexander de Grote worden hierbij niet vergeten. Vele concerten hebben ertoe geleid dat de band volwassener is geworden. Dit is tevens ook de reden waarom “War of Ages” gevuld is met excellente en karakteristieke composities en wereld klasse refreinen. In de mix van opmerkelijke riffs, perfect getimede  variaties in symfonische passages tot ballads laat Serenity hun kunst horen in het schrijven van sterke nummers. Release van het album zal op 22 maart 2013 zijn.
Tijdens het luisteren van het album krijgt het album mij steeds meer in zijn grip. Het album werkt verslavend! Zelfs na het album grijs gedraaid te hebben heb ik niet één nummer wat ik skip uit verveling tijdens het luisteren.
In elk nummer lijkt de band steeds meer van hun muziek te laten horen. Net zoals je een suikerspin eet en je uiteindelijk bij de kern aan komt zo luister je het album “War of Ages”. Elk nummer is weer beter dan het vorige.
Dat de band er goed aan gedaan heeft om een definitieve zangeres toe te voegen aan hun line up kan ik alleen maar beamen. De stem van Clementine Delauney smelt mooi samen met de sterke, haast duistere stem van Georg Neuhauser. Je kant het haast magisch noemen of betoverend! Beide stemmen complimenteren elkaar erg mooi. Hier en daar krijgt Clementine meer tijd om te laten horen dat ze meer is dan alleen maar een aanvulling aan zang op het album. Dat er veel variatie in haar stembereik zit is wel duidelijk in de ballad “For Freedom’s Sake”. Het nummer begint met een inleidende zangpartij van  Georg waarna Clementine het over mag nemen. Breekbaar en grijpend bij de strot neemt ze je mee naar het refrein wat samen met George neergezet wordt! Kippenvel! Duidelijk één van de nummers die heel lang blijft hangen. De emotie die in het nummer gestopt is, is duidelijk voelbaar.
Serenity houd wel vaart in het album. Het ene up tempo nummer volgt het andere op. Ook jankende gitaren zijn een rode draad op het album, echt geen straf om deze om je oren gevlamd te krijgen.
De eerste indruk die ik van het album heb is dat de nummers makkelijk te luisteren zijn en goed toegankelijk zijn. De nummers liggen makkelijk in het gehoor en blijven lang in je hoofd hangen. Regelmatig betrap ik mezelf erop dat ik in mijn hoofd nummers aan het zingen ben. Dit zal zeker een breed publiek aanspreken. Als je dieper in de teksten duikt merk je echter wel dat de nummers niet over slappe verhalen van vroeger gaan. Duidelijk voorbeeld is hiervan “The Matricide”. Heerlijk!
Kortom: Voor de liefhebbers van Kamelot is dit zeker een album om in de kast te hebben. Rollende drums, jankende gitaren, strakke nummers, betoverende zang,…. Wie houd er niet van. Ik kijk er erg naar uit om deze band live te zien want het hele album nodigt uit om de nummers live te zien en te horen.
Line up:
Georg Neuhauser : Zang
Clementine Delauney: Zang
Thomas Buchberger: Gitaar
Mario Hirzinger: Toetsen
Andreas Schpflinger: Drums
Fabio D’Amore: Bass
Tracklist:
Wings Of Madness
The Art Of War
Shinning Oasis
For Freedom’s Sake
Age Of Glory
The Matricide
Symphony For The Quiet
Tannenberg
Legacy Of Tudors
Rayal Pain

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00