Home » Shifter – Till The Bitter End/Days Of Lies

Shifter – Till The Bitter End/Days Of Lies

door Filip van der Linden
128 views 2 minuten leestijd

Shifter is een Gentse metalband die zopas twee nummers uitgebracht hebben. Die tonen zowel de roots als toekomst van deze band. Shifter bestaat uit een reeks vertrouwde gezichten uit de lokale metal- en rockscene. Maar verkijk u niet op het verleden van de individuele leden, let vooral op hun gemeenschappelijke doel.
 
Shifter wil onbegane paden betreden met deathmetal als leidraad. Nu zijn er wel meer bands met die ambitie, maar doorgaans staan die aan het begin van hun carrière en doorgaans wordt die belofte niet of maar half ingevuld, omdat al snel blijkt dat alles al eens geprobeerd is. Ervaren rotten die het roer willen omgooien, dat zorgt dan weer – met een kleine overdrijving – voor vuurwerk of bagger. Bij Shifter werd het alvast geen bagger.
 
De eerste track op de EP is een nog vrij klassieke melodische deathmetaltrack. Till The Bitter End laat een heel degelijke band horen. Technisch heel sterk en met een opname (Matthijs Quaars van Spoil Engine) die af is. Degelijk en ambitieus.
 
De tweede track, Days Of Lies, toont meer ambitie, met uitstapjes naar de progmetal. Iets meer ruimte voor het experiment dus, maar nog steeds met harde en snelle metal in een hoofdrol. De gitaristen spelen met elkaar, nu eens elkaar volgend, dan weer de confrontatie aangaand. De ritmesectie zorgt op de twee tracks meestal voor een stevige ruggengraat om al die riffs aan op te hangen, maar ze durft ook al eens een zijweg in te slaan. Ook vocaal durven ze bij Shifter de lat hoog te leggen, vooral op Days Of Lies. De zanger van deze Vlaamse band durft risico’s te nemen in een voor het overige vastgeroest genre als de melodische deathmetal.
 
Twee nummers is nog onvoldoende om een gedegen oordeel te kunnen vellen over het talent van Shifter, maar wat we horen is een mooi fundament om op voort te bouwen. Voorbij Days Of Lies ligt vast nog een heel onontgonnen gebied dat verkend kan worden door metalheads zonder oogkleppen. Dan mag Shifter daarbij onze Dr. Livingstone zijn.
 
https://www.facebook.com/shiftermetal/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00