Home » Shoot The Girl First – I Confess

Shoot The Girl First – I Confess

door Maurice van der Zalm
110 views 2 minuten leestijd

stgf-i_confess_cover-1500Het leven aan de Côte d’Azur is voor sommigen een hemel op aarde. De warme zomers en zachte winters zijn een weldaad voor veel mensen. Toch geldt dat niet altijd voor iedereen. Gitarist Félix was goed verveeld in het zonnige Franse zuiden en besloot om een band op te richten. Julie Crystal voegde zich al snel bij hem en het begin van Shoot The Girl First was een feit. In de tussentijd heeft de oorspronkelijke zanger plaats gemaakt voor de Amerikaan Alex.
Alex heeft een stemgeluid dat vele facetten kent en in de samenzang met Crystal komen beide stemmen goed tot hun recht. De band is geïnspireerd door veel films en ieder nummer is dan ook gerelateerd aan een film. Het stevige 9th Symphony linkt aan The Clockwork Orange en dat is goed hoorbaar. Het nummer klinkt vrij agressief en heeft een grote mate van energie in zich, wat eigenlijk wel kenmerkend is voor alle nummers. De metalcore druipt ervan af, met sterke muzikale en vocale uitersten. Daar ligt ook het gevaar van de nummers. De samenhang van de nummers is flinterdun en balanceert regelmatig op het randje van verwarrend en uitmuntend. Misschien zijn de cinematische invloeden daar de oorzaak van en lijken de nummers op kleine soundtrackjes. De balans slaat toch bij de meeste nummers naar de goede kant. I Love The Way You Die, Boy en Have The Lambs Stopped Screaming bevatten een megagroove en de veelzijdigheid in melodie en vocalen is verfrissend. Evenals de elektronische accenten, zoals deze onder meer in Call Me V tot uiting komt. Het uptemponummer gaat van grunt naar scream naar elektro. Wat me bijzonder aanspreekt in dit nummer is de heel heel loodzware grunt van Alex in een tempo dat bijna achteruit gaat, zo zwaar en log wordt deze aangezet. Die diepzwarte grunt komt vaker voor en dat bevalt me wel. Luister ook naar Gods Gift (Your Violence) om het zelf te ervaren.
I Confess is een album dat je even moet doorgronden. Metalcoreliefhebber doen er goed aan om het album te beluisteren, want er zitten prachtige stukken in nummers die daarbij doorspekt zijn met fraaie melodieën. Aan de Franse rivièra is het altijd wel een beetje zomer, maar Shoot The Girl First zorgt wel voor een prettig donderwolkje.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00