Home » Silent Presence – Tell Me

Silent Presence – Tell Me

door Filip van der Linden
492 views 2 minuten leestijd

Silent Presence is het nieuwe project van het Belgische duo Corina (Black Snow in Summer, Face Your Fears) en Wim (Sygo Cries, In Search for Embers, The Other Intern, …). Als twee muzikanten onder hetzelfde dak wonen, moet er wel ooit eens een gezamenlijk muzikaal project van komen.

Tell Me is de eerste, digitale single van het duo en dat is meteen een schot in de roos. De intro is wat braaf, maar zodra de zang invalt, kantelt deze track naar een bijzonder aangename productie met een mix tussen postpunk en licht dansbare synthwave.

De progressie van Corina als zangeres is hier onmiskenbaar. Met meer durf en met meer volume dan op haar releases met Black Snow in Summer of Face Your Fears. Vocaal doet ze mij denken aan Souixsie op haar jongste album en aan Marianne Faithful ten tijde van Broken English. Het mature in de stem wordt niet verstopt of gecompenseerd maar voluit uitgespeeld. Mooi. Ook muzikaal en productioneel klopt alles aan deze digitale single.

Tell Me heeft iets bezwerends, vooral door het bijna smekende van de herhaling in het refrein.

Er is meer muziek op komst van Silent Presence, met zelfs een cover van April & June van The Sands. Dat kan niet misgaan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00