Home » Sin7sinS – Carnival of No Tomorrow

Sin7sinS – Carnival of No Tomorrow

door Wendy Steenmans
117 views 5 minuten leestijd

Sin7sinS is een female fronted metal band die zichzelf onderscheiden door hun unieke geluid van donderende drums, scheurende gitaren en adembenemende vocalen. De sound die deze band neerzet is zowel clean en puur als verstoord en pervers.  In 2010 bracht de band hun eerste volledig album uit genaamd “Perversion Ltd”.  Afgelopen jaren heeft de band vele shows door het hele land gespeeld en heeft hiermee bewezen dat ze de moeite waard zijn om naar te luisteren. De opnames voor hun tweede album “Carnival of No Tomorrow” begonnen eind 2011 en waren klaar begin 2012. Het album is geproduceerd en gemixt door niemand minder dan de Zweedse metal legende Dan Swanö. Als gast vocalisten werd er dankbaar gebruik gemaakt van Mark Janssen (Epica, MaYaN) en mister Dan Swanö himself. Niet de minste artiesten om mee samen te werken. Het album zal 11 mei 2012 officieel uitkomen en vanaf dan ook als download verkrijgbaar zijn.
Het album begint met het agressief klinkende “Brimstone Ignition”. Het is echt een pakkend nummer waar je moeilijk omheen kunt. Het nummer blijft in mijn hoofd hangen ook al zou ik dat niet willen. Het is zeker  geen straf want het is een heerlijk nummer. De drums razen als een tornado door het nummer heen terwijl de gitaar riffs alles haarfijn aan flarden scheurt. De venijnige zang van Lotus en de duistere stem van Gen Morphine werken goed samen.
Het meer toegankelijke “Sick of You” is het tweede nummer op het album. Het is een iets ander nummer dan het eerste. Dit nummer zou ik zo op MTV voorbij kunnen zien komen. Dit is zeker geen verkeerd teken. Dat een band veelzijdig kan zijn is alleen maar goed. Door deze afwisseling spreekt de band zeker een breed publiek aan. Eveneens word er binnenkort voor dit nummer een clip opgenomen. Een perfect nummer hiervoor! Het nummer raast voorbij en voor je het weet sta je rond te springen in de huiskamer.
Verder met het meer perverse nummer “Pornstar Love”. De titel zegt genoeg wat je van dit nummer kunt verwachten. Venijnig en tegelijkertijd pervers stemgebruik van Lotus. Dit werkt prima met de ronkende gitaren en rollende drums. De lyrics liegen er niet om en je kunt er dan ook niet omheen. Het geeft een beeld van het leven van een artiest: seks, drugs en rock ’n roll.
Het rustig klinkende “Shadows & Dust” is een aangenaam rustpunt tussen al het gitaar en drum geweld. Het nummer grijpt je gelijk bij de strot en maakt me haast aan het huilen. Kippenvel verschijnt op mijn armen en de haren in mijn nek staan overeind! Heerlijk! Voor het eerst wordt er ook op het album gebruik gemaakt van een achtergrond koor. Betoverend, ik heb er geen andere woorden voor. Wat zou ik dit nummer graag live zien.
Het vijfde nummer “Carnivores at Carnival” begint op een dreigende manier en dat voorspelt een heftig nummer. Het gitaar loopje werkt heerlijk met de betoverende en tegelijkertijd perverse stem van Lotus. Het nummer raast voorbij op een circusachtige manier. Ik zie ook in mijn verbeelding heel wat mensen op de beat stampen. Het is een simpel nummer maar het werkt wel.
“Pain Induced Craze” spreekt je verbeelding aan. De lyrics worden je om de oren geslagen. Duidelijk een nummer om met handschoenen aan te pakken. Dreigend maar toegankelijk tegelijk.
Het voor even romantisch klinkende “As Romance Dies” is dan aan de beurt. Als je gedacht had dat dit een mooi subtiel duet zou worden met Mark Janssen dan heb je het gruwelijk mis. Voor heel even begint het nummer rustig om daarna als een storm verder te razen. De grunts zijn een erg goede aanvulling op het nummer. Het is duister maar weegt absoluut niet zwaar. Het is lekker up tempo wat het een aangenaam nummer maakt om naar te luisteren.
Het loom aanvoelende “Cyanide Symphony” is een nummer wat dankbaar gebruikt maakt van de aanvullende rol die Dan Swanö in dit nummer heeft. Het is een mooi rustpunt op het album. Het nummer zit niet complex in elkaar. De lyrics spreken vanuit het hart.
Genoeg rust, verder met “Revolt Tonight!”. Het nummer heeft een duidelijke boodschap dat tegenwoordig mensen slachtoffer worden van deze absurde maatschappij. Geloof is dan ook een rode draad in het nummer. Het nummers raast als een mars waar soldaten op marcheren voorbij. Als soldaten worden we dan ook aangesproken om te vechten waar we voor staan.
“Jenkins’ Nightmare” is een typisch Sin7sinS nummer wat je bij de strot grijpt. De tekst geeft een beeld van een oud iemand die in de steek wordt gelaten door de personen waar hij of zij ooit van gehouden heeft. De flashbacks naar vervlogen tijden werken fijn met het gitaar werk en het orkest op de achtergrond. De strijd die iemand heeft als hij oud wordt en misschien ook wel de angst om te sterven, de boodschap is duidelijk! Je staat er alleen voor.
“March to Ruin” is de hekkensluiter van het album. Het is volledig instrumentaal en de titel zegt genoeg. We zijn met zijn allen op weg naar de vernieling en zo voelt het nummer ook aan. Het tromgeroffel wat aangespekt wordt door synths alsof je op weg bent naar een oorlog uit de oude tijd.
Het is een heerlijk afwisselend album en in mijn ogen erg vernieuwend. De afwisseling van de meer gedurfde nummers met het meer toegankelijk werk zullen er zeker voor zorgen dat deze band een breed publiek aanspreekt. Voor mij een zeer aangename kennismaking met de band waar ik in het verleden al erg veel goeds over heb gehoord.
Line up:
Lotus – zang
Gen Morphine – gitaar en zang
Tristan Hex – gitaar
JD ACID – bass
Heresy 101 – drum
Tracklist:
Brimstone Ignition
Sick of You
Pornstar Love
Shadows & Dust
Carnivores at Carnival
Pain Induced Craze
As Romance Dies (Met mark Janssen)
Cyanide Symphony (Met Dan Swanö)
Revolt Tonight!
Jenkins’ Nightmare
March to Ruin

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00