Home » Sister Johnson – Free

Sister Johnson – Free

door Edwin Knip
126 views 1 minuten leestijd

SisterJohnson front1Garagerock uit Nijmegen. Het debuutalbum van Sister Johnson kenmerkt zich door gitaar georiënteerde rock.
De vijfkoppige band bestaat uit zanger/gitarist Vincent Raassens, gitarist Maurice Snijders, gitarist/toetsenist Eric Ritzerfeld, bassist Thijs van der Meer en drummer John Janssen. Met tien tracks, waarvan er slechts één langer duurt dan vier minuten, komt het album net boven het half uur aan muziek uit.  Lekkere toegankelijke melodieën, goed gitaarspel en een een goede zang kenmerken de nummers.  De cd opent met Free, en lekker up-tempo nummer van ruim drie minuten, waarbinnen zelfs nog plek is voor een korte gitaarsolo.  Dit nummer is ook gekozen voor een single release. Do Your Rock’n’roll is het tweede nummer, met een iets langzamere intro, het tempo wordt bepaald door de baspartij.  Down In The Beast wordt wat meer bepaald door de drumpartijen en heeft weer een afwijkend tempo dan voorgaande twee nummers. Het is bij vlagen wat trager waarna het tempo weer iets omhoog gaat. De hele cd staat vol met goede nummers, Julie, Telephone en You Know What I Want zijn sterke nummers. Ook live zal deze band een enthousiaste zaal voor zich krijgen.
Lekkere recht toe recht aan rock, altijd goed. De cd is opgenomen in Nijmegen, de mastering heeft plaatsgevonden in de Nashville Studios, Tennessee.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00