Home » Monster Magnet – Effenaar (Eindhoven) 18/02/2015

Monster Magnet – Effenaar (Eindhoven) 18/02/2015

door Jochem van der Steen
106 views 2 minuten leestijd

bombus1De aftrap van deze avond is voor Bombus uit Zweden. Ik moet bekennen dat ik nog niet eerder van ze had gehoord, maar ik ben blij dat daar nu verandering in is gekomen. Op het eerste gezicht het perfect voorprogramma voor Monster Magnet: kerels met gitaren, vette lange haren en snorren. Toch twijfel ik bij hun eerste nummer. Ik had wat meer stonerrock verwacht, in plaats daarvan is het vuige sleazerock, en het geluid valt ook even tegen. Gelukkig wordt er tijdig aan wat knoppen gedraaid want het tweede nummer klinkt al veel beter, dat wil zeggen dat de vocals en instrumenten wat meer in balans zijn en het ook wat minder blikkerig klinkt.
Gedurende hun set blijken de mannen toch wat meer in hun mars te hebben dan alleen vuige rock als er toch wat meer stoner-elementen aan de nummers toegevoegd zijn. Met de ruige, schorre stem van de zanger klinkt dit als een perfecte mash-up van Black Sabbath en Motorhead. Al met al een harde, energieke set van voldoende kwaliteit om ervoor te zorgen dat ik deze band in de smiezen ga houden. Absolute uitsmijter was voor mij trouwens het geweldige snelle en opzwepende nummer Into The Fire, gaat dat luisteren, lezers!
monstermagnet1Dan is het tijd voor hoofdact Monster Magnet. Met de nummers die zij op hun conto hebben kan de avond gewoon niet stuk, dat weet ik al voor ze beginnen. Afwachten is alleen hoe lekker Dave Wyndorf in zijn vel zit. Op zich blijkt dat dik in orde, ik heb hem zeker minder energiek gezien. Hij maakt op zich nog steeds wel een wat pafferige indruk (denk aan Comic Book Guy van The Simpsons, toevallig gaan veel nummers ook over comic book themes) maar doet zijn best wat interactie met het publiek te hebben en wat meer te doen dan alleen te zingen en te spelen. Niet dat met de rug naar het publiek staan terwijl je speelt heel spannend is, maar ik kan de effort waarderen.
Qua nummers is de set op zich niet zo heel spannend te noemen. Eigenlijk worden de beste nummers voor het toegift bewaard. Zo klinkt Kingfishers boven verwachting goed live. Super afsluiter is natuurlijk Monster Magnet’s grootste hit, het voor deze band extra uptempo nummer Spacelord wat het publiek ook met veel energie meezingt.
Kortom, zeker een geslaagde avond waarbij Bombus me wist te verrassen en Monster Magnet niet teleurstelde.


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00