Home » Skeptical Minds – Run for your LIVE!

Skeptical Minds – Run for your LIVE!

door Edwin Knip
138 views 2 minuten leestijd

SkepticalMinds frontBelgische electro rock band Skeptical Minds brengt de derde volwaardige cd uit, deze keer gevuld met live nummers.
Opgenomen tjidens het Metal Female Voices Festival X in 2012. De band is een mix van invloeden, mede veroorzaakt door het feit dat de vier leden uit vier verschillende landen komen. Zangeres Karolina Pacan (ex-Sacrum Of Elegy) komt uit Polen, gitarist Michel Stiakakis komt uit Griekenland, bassist Patrice Brugneaux komt uit Frankrijk en drummer Benjamin Lazzano komt uit Italië. Het openingsnummer Inertia is een stevig metal nummer, met electro invloeden. De stem van Karolina is heder en past goed bij de muziek. Een klein minpuntje is haar Engels, vooral bij de gesproken stukken tussen de nummers in, valt het accent erg op. En dan valt het ook op in de nummers, en dat is dan weer jammer. Rotten Fruit en Dictator hebben stevig gitaarwerk, wederom valt op hoe goed de stem van Pacan hierbij past. Alcohol heeft een irritant piepje tijdens het nummer, zodat je in eerste instantie denkt dat er iets mis is met de stereo, maar dit hoort er in. Een grapje van de band. De band gebruikt ook een cello tijdens diverse nummers, bespeeld door de Belgische Catharine. Hoogtepunt van de cd is Broken Dolls, met als special gast Iliana Tsakiraki (Meden Agan). Het nummer is een mooie mix van gothic, metal en industrial, werkelijk fantastisch. De terechte uitsmijter is Living In A Movie, die nog even uit de speakers knalt.
Dan is, na veertig minuten, de cd afgelopen. Een goede cd, die de tijd overbrugt naar de nieuwe cd in 2015. Tevens zal de band met een stripboek komen met het verhaal van de band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00