Home » Sloper – Live In Vera (Groningen) 11-11-2021

Sloper – Live In Vera (Groningen) 11-11-2021

door Edwin Knip
221 views 2 minuten leestijd

Een mooie avond in Vera, Groningen gisterenavond. De avond wordt geopend door Splinter. Zanger Truijens barst van de energie, en die energie moet er allemaal uit. Hij staat geen moment stil, heeft veel contact met het publiek en heeft ondertussen ook nog tijd om een vrouwelijke fotograaf uit te dagen.
De band speelt nummers van het album Filthy Pleasures, ruig, snel en hard. Het Hammondorgel voert de boventoon, het is een mooi spektakel. Dit is een band zoals je die live wilt zien.
Als het podium gereed gemaakt wordt voor Sloper, worden de twee drumstellen flink naar voren geschoven. De gitaristen Shoulder en Canini krijgen een looppad van ongeveer anderhalve meter voor de drums langs.
De band komt op, en treedt eerst voor op het podium aan. De afscheidsbuiging aan het eind, zeg maar. Meteen vanaf het eerste moment dat Goossens en Zuiderwijk hun plek hebben ingenomen, wordt er al over en weer geklierd. De één slaat op de bekken van de ander en andersom. Er hangt een vrolijke uitgelaten sfeer op het podium.
De band speelt nummers van Pulverise, het openingsnummer is Mind Melter en direct wordt het publiek overspoelt door een orkaan van geluid. Gitarist/zanger Shoulder hanteert af en toe ook de bas. Ondertussen is het verbazingwekkend om te horen wat een volume hij op kan zetten, een geweldige zanger.
Nummers als Hang’Em High, Pulverise, Struck By Lightning en Black Widow komen voorbij. Na ruim een uur mogen de beide drummers aan de slag. Er volgen drumsolo’s en een heuze drumbattle, samen goed voor ruim een half uur instrumentaal geweld. Het is mooi te zien, Goossens is druk en heeft zijn haren nat op het hoofd, Zuiderwijk drumt op zijn gemak en weet zonder zichtbare inspanning zijn collega bij te houden.
In de toegift speelt de band een akoestische versie van Thin Line, deze wordt opgedragen aan de overleden drummer Oscar Kraal.. Na Learn To Move is het concert dan toch echt afgelopen. Een fantastische avond die haast te snel voorbij is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00