Home » Spanish Love Songs & Hot Mulligan @ Effenaar, 10 september 2023

Spanish Love Songs & Hot Mulligan @ Effenaar, 10 september 2023

door Liza van de Ven
981 views 10 minuten leestijd

Spanish Love Songs & Hot Mulligan

Als je mij 4 jaar geleden verteld had dat een hittegolf in September mogelijk zou zijn, had ik je niet geloofd. Dat Hot Mulligan het nog heter zou maken, is geloofwaardiger.

Effenaar gooit zijn deuren precies om 19:30 open. Er staat al een flinke rij als ik aankom voor een goede avond gevuld met live muziek. Hot Mulligan is terug in Nederland, samen met Spanish Love Songs uit Los Angeles.

Ongeveer 2 weken terug bracht Spanish Love Songs hun nieuwe album ‘ No Joy ‘ uit. Ze openen hun set met het nummer ‘ Routine Pain’ De zang van Dylan Slocum is meteen zuiver. De toon voor de avond is meteen goed gezet. De avond is goed afgewisseld met oudere nummers en nieuwere. De band laat zien wat ze waard zijn. Een vriend omschreef de muziek als  ‘ emotioneel, het gevoel dat je hebt als je niet genoeg bereikt hebt in je eind 20 of 30 jaren’.  Beter kan ik het niet omschrijven. De tekst raakt je hoe dan ook. Het zou me niet verbazen als ze de avond hebben afgesloten met meer fans!

Spanish Love Songs zijn voor een groot deel van publiek geen onbekende. Soms lijkt het net of ik het album thuis heb opstaan. Zo goed zit hun live performance in elkaar. Bij hun nieuwe nummer ‘ Haunted’ kondigen ze aan dat ze een nieuw album hebben uitgebracht. Toetseniste Meredith van Zwoert is een belangrijke toevoeging voor de band. Het maakt de nummers wat meer kwetsbaar. Van iemand in het publiek hoor ik dat ze met Dylan getrouwd is! Bassist Trevor gaat het meeste los van iedereen op het podium. Volgend jaar komen ze terug naar Nederland voor hun eigen Headliners Tour!

Na een afkoelpauze voor 2/3e van de zaal komt Hot Mulligan het podium op. De eerste rij is gevuld met fans die ik herken van hun show vorig jaar in Dynamo. Ze openen de show met ‘ OG Bule Sky’ van hun album ‘’You’ll be fine’ Als de zaal nog niet warm was, dan waren ze dat nu zeker. Laat staan dat ze volgen met hun hit ‘ *equill Sunglasses*’ ! Ondanks de warmte vormt er al snel een moshpit. Als je nog niet doorhad dat de band ook humor heeft door de orginele songtitels, dan weet je het na deze avond. ‘ Do you not like airconditioner?’

De set wordt vervolgd met ‘ It’s a Family movie she Hates Her Dad’ van hun nieuwe album ‘ Why Would I watch?’ De eerste crowdsurfers gaan het publiek over. De band heeft het door de lampen nog warmer dan het publiek. Ondanks dat spelen ze strak. Al wordt een nummer wel stil gelegd, zanger Tades merkt dat er iets gaande is in het publiek ‘ You ‘re alright? Ohh your glasses!’ Na overleg met gitarist Chris wordt het nummer perfect vervolgd.

Single ‘ Shhhh! Golf is On’ laat goed zien dat het nieuwe album goed ontvangen wordt door de fans. Velen zingen de lyrics uit volle borst mee. Tussendoor worden er grapjes gemaakt, zo goed ingespeeld op hun songtitels. Soms heb je niet door of ze een nummer aankondigen!

Een ding is wel duidelijk, English Breakfast is niet hun favoriet ‘ What’s with all the beans!?’

De set wordt fijn afgewisseld met hun wat rustiger nummer ‘ This Song is Called It’s Called What’s It Called’ Tades neemt nog even de tijd om te vragen of we de band Bony Macaroni kennen. ‘ They’re awesome. Bad I’ve lost my shirt!’ De avond wordt afgesloten met, natuurlijk favoriet Bckyrd. Het verbaasd me niets dat hun tour bijna uitverkocht is. Hopelijk komen ze volgend jaar terug, in een zaal met betere werkende airco en Bony Macaroni in het voorprogramma.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00