Home » Raw Brigade + Instructor + No Way – Het Stroomhuisje (Eindhoven) 14/9/2023

Raw Brigade + Instructor + No Way – Het Stroomhuisje (Eindhoven) 14/9/2023

door Jordy Weustenraad
2,5K views 3 minuten leestijd

Vanavond mogen we aantreden in Het Stroomhuisje. De kleine, doch knusse venue wordt vanavond omgetoverd in een waar walhalla voor de Hardcore kids.

De opener voor vanavond zijn de jonkies van No Way. Met een leeftijd van 14/15 jaar zijn dit nog echte jongelingen in het genre. Korte, doch lekkere tracks worden ons deze prachtige avond voorgeschreven. Statisch publiek mag de pret niet drukken, want de heren weten een leuke show neer te zetten. De baslijnen zijn prettig en de zang zorgt voor de nodige begeleiding. Variatie ontbreekt lichtelijk, maar de energieke frontman maakt veel goed. Hij is dan ook constant in beweging en geniet zichtbaar met volle teugen. De punky tracks mogen op applaus rekenen en dienen ook als prima opening voor de overige 2 bands. Wat is er meer punk dan een optreden van 20 minuten? No Way speelt een verdienstelijke set.

Aan het Belgische Instructor, om een vervolg aan deze avond te geven. De midtempo Hardcore vliegt ons om de oren, terwijl de vocalen lichtelijk in het niet vallen. Gelukkig komen de moshpits wel op gang tijdens deze tweede show. De harde punk weet veel teweeg te brengen en instrumentaal voldoet het ook aan de punkstandaarden. Echter is het erg voorspelbaar en door de onverstaanbare zang komt het niet geweldig uit de verf. Voor de liefhebbers van de Hardcore uit de oude school waren het 20 vermakelijke minuten.

Aan Raw Brigade de taak om de avond tot een succesvol einde te brengen. De agressieve Hardcore weet daar wel raad mee. Tijdens ieder nummer duikt wel een pit op en zelfs de eerste crowdsurfer laat van zich horen. Lompe breakdowns weten wel intensiteit in deze zaal te brengen. De band speelt interessante riffs en de hoofden schudden dan ook veelvuldig mee. Het is vrij standaard Straight Edge Hardcore, maar vermaken doet iedereen zich ten zeerste en juist daarvoor zijn we naar het Stroomhuisje afgereisd. Het geheel is een een stuk extremer dan wat we de rest van de avond zagen en dat zorgt ervoor dat het publiek genoeg tegengeluid weet te creëren. Hierdoor blijkt dat het merendeel toch is op komen draven voor dit Zuid-Amerikaanse gezelschap.

Met 3 optredens, toch slechts 80 minuten aan muziek op de klok. Onder het motto kwaliteit boven kwantiteit. Het Stroomhuisje biedt genoeg vertier voor de aanwezigen en daarmee bewijst de venue, een uitstekende plek te zijn voor zulke shows. 

Foto’s: Theo Visser

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00