Home » Status Quo – Down Down & Dignified At The Royal Albert Hall

Status Quo – Down Down & Dignified At The Royal Albert Hall

door Eric van den Bosch
222 views 2 minuten leestijd

Status Quo - Down Down & Dignified At The Royal Albert Hall coverNaast Down Down & Dirty At Wacken is er dus nog een livealbum, Down Down & Dignified At The Royal Albert Hall. Zoals te verwachten was is het een Aquostic-show, zij het blijkens foto’s bij het album geen show waarbij de heren de hele tijd zitten, zoals dat bij eerste Aquostic-shows wel het geval was.
Naar aanleiding van een semi-akoestische versie van Caroline op Francis Rossi’s soloalbum One Step At A Time werden een paar jaar geleden onder de titel Aquostic twee studioalbums met semi-akoestische versies van oudere tracks en een livealbum uitgebracht. Het eerste Aquostic-album was het grootste succes sinds lang, vooral omdat de muziekpers ze eindelijk weer eens zag staan.
Het livealbum Aquostic Live At The Roundhouse verscheen nog voor het tweede Aquostic-studioalbum, dus dit is geen overbodige release. Tegelijkertijd mag het van mij zo langzamerhand wel afgelopen zijn met de Aquostic-releases. Wat accordeon en fiddle erbij zorgt niet automatisch voor een radicaal andere song, zeker niet wanneer je toch al wat vaker voor het rustiger materiaal uit je oeuvre kiest zoals Break The Rules, Rock ‘N’ Roll, Reason For Living en Marguerita Time.
Dat wil niet zeggen dat ik geen lol heb gehad aan deze release. Zeker de achtergrondzangeressen voegen vaak echt iets toe, ook als de rest niet spectaculair anders is. Juist de songs die echt worden omgegooid zijn het leukst, zoals Again And Again – waarin uitgerekend het accordeon het meest prominent is -, Caroline (de song die het allemaal aan het rollen bracht), Don’t Drive My Car en Claudie. Op CD en vinyl krijg je trouwens drie tracks minder dan bij de digitale formats, waaronder All The Reasons, met een van de zangeressen op leadzang! En maatschappijen maar klagen dat er geen fysieke geluidsdragers meer verkocht worden…
Dat ze Down Down & Dignified uitbrachten snap ik, hij zal zo nu en dan ook vast nog wel zijn rondjes draaien in de cd-speler, maar van mij mogen ze dit hoofdstuk nu wel afsluiten. Ik ben er een beetje Down Down & Done mee.

Status Quo website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00