Home » Subliritum – Downfall

Subliritum – Downfall

door erik@rockportaal.nl
196 views 2 minuten leestijd

Subliritum draait al sinds het begin van dit decennium mee. Helaas is deze band me volledig ontgaan. En dat is jammer want bij de laatste telg genaamd Downfall hoor je dat deze Noren erg veel ervaring hebben. De muziek van Subliritum leunt erg op de black metal uit de roemruchte jaren negentig en doet herinneren aan oude Emperor, Satyricon en soms zelfs aan Immortal. Dit allemaal aangevuld met een licht death en thrash metal randje. De muziek is agressief en snel maar er wordt gelukkig afgewisseld en aangevuld met een flinke dosis gitaarmelodie, cleane zang en sporadisch een keyboard.
Met de productie zit het wel snor op dit album. En dat is maar goed ook. Gezien de snelheid zou het anders in een brij veranderen. Het strakke drumwerk afkomstig van Vyl (Keep of Kalessin) en de heldere gitaarpartijen met dito silo’s afkomstig van Sverre Berntsen samen met de prima en gevarieerde strot van Jonas Moen zorgen voor een goed evenwicht. Opener Death Of A Sun laat meteen horen wat deze Noorse band kan: na rustig te beginnen wordt direct aanval op je gehoor waarbij snelle strakke, staccato gitaar en een prima uitgewerkte melodielijn hand in hand gaan. Eigenlijk hakt Subliritum met nummers zoals Choir of Blaphemy, Downfall of Empathy, Grotesque Wars en Managing Evil met hetzelfde bijltje. Gelukkig geen botte bijl want de nummers staan als een huis. Met name de cleane zang, zoals bij Into The Deep, zorgt voor de broodnodige afwisseling. Bij laatste track De Mektige Haller, het enige Noorse gezongen nummer op dit album, kun je in het begin nog heel eventjes op adem komen voordat de snelheid je weer om de oren vliegt.
En dat is dan meteen ook het enige puntje van kritiek. Er had wat mij betreft wel iets meer ademruimte mogen zijn tussen al de snelle gitaar- en drumpartijen. Laat je deze kritiek voor wat het is dan heb je met Downfall een prima plaat in je collectie. Mensen welke van een prima pot (Noors) metalen geweld houden moeten deze plaat maar eens goed beluisteren.
 
Tracklist:
Death Of A Sun
Choir Of Blasphemy
Downfall of Empathy
Grotesque Wars
Managing Evil
Into The Deep
Dirt And Stone
De Mektige Haller

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00