Home » Sündenklang – Jahresringe

Sündenklang – Jahresringe

door Edwin Knip
217 views 1 minuten leestijd

Na een stilte van bijna vier jaar komt het dark-pop collectief Sündenklang weer met nieuw materiaal.
Ruim een half uur donkere, melodische nummers, af en toe wat melancholische en doorspekt met diverse genres muziek. Zanger en programmeerder Martin Soer (Stahlmann) heeft de vier jaar gebruikt om aan zijn meest persoonlijke album tot nu toe te werken.  Samen met programmeerder Patrick Nevian maakte hij dit album.
Schnitt Um Schnitt is een traag, donker nummer waarna Staub opent met een echte disco beat en een uiterst dansbaar nummer blijkt te zijn. Schwarze Götter trekt het tempo weer wat omlaag. De zang van Soer is intrigerend en maakt het geheel aantrekkelijk. De nummers lijken af en toe afkomstig uit het oeuvre van die andere Duitse band, Unheilig.
Wenn Alles Brennt is een wat rustiger nummer met veel piano spel. Du Bist Mein Licht is een duet met Leandra Ophelia Dax (ex-Apoptygma Berzerk, Santiano, Leandra)  dat geweldig gezongen is. Het is een prachtig nummer geworden, mede door de perfecte klik tussen de twee verschillende vocalen. Antiheld is dan weer een compositie met overdadig veel techno invloeden en een refrein dat niet meer uit je hoofd verdwijnt. Kortom, een album om eens op vol volume te draaien.
De band maakt ook voorbereidingen voor een live toer, dus grijp deze kans als je kan. Dit is absoluut de moeite waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00