Home » Suum – Cryptomass

Suum – Cryptomass

door Edwin Knip
147 views 1 minuten leestijd

Het tweede album van de Italiaanse doom metal band Suum vult de donkere winterdagen.
Trage en loodzware riffs druipen langzaam uit de speakers vanaf de eerste tonen van het openingsnummer. Het is het titelnummer van het album, Cryptomass. De vocalen van Mark Wolf lijken van ver te komen en echoën vanuit de donkere krochten van de hel.  Het geheel zorgt voor een donkere en onheilspellende sfeer.
Met negen nummers die bijna een uur vullen, zorgt Suum voor voldoende luistermateriaal. De titels geven al wat prijs over de inhoud, zo is er onder andere Creatures From The Vault, Burial At Night, Mass In The Catacomb en Claws Of Evil. Het mag duidelijk zijn dat dit geen opgewekt en vrolijk album wordt.
Gaandeweg de nummers worden de vocalen van Wolf wat dominanter en lijkt het net alsof hij degene is die een menigte moet opzwepen en moet waarschuwen tegen het naderende onheil. En ondertussen blijft gitarist Painkiller zijn loodzware riffs spelen, ondersteund door traag baswerk en stevige drumpartijen. Op het eerste gehoor lijken de nummers behoorlijk op elkaar, maar wie goed luistert hoort toch wel degelijk verschil.
Er zit genoeg variatie in het gitaarwerk, naast de lome riffs weet Painkiller er ook langere solo’s uit te persen, bijgestaan door bassist Joe Grave en drummer Fed Kemper. Met deze negen nieuwe titels heeft Suum een subliem vervolg gemaakt op het debuut Buried Into The Grave. Voor de liefhebbers van ouderwetse doom metal is dit album een absolute aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00