Home » Terra Lightfoot – New Mistakes

Terra Lightfoot – New Mistakes

door Edwin Knip
79 views 2 minuten leestijd

Een lekker in het gehoor liggend, melodieus poprock album van Canadese bodem.
Zangeres Terra Lightfoot heeft een gedegen band achter zich staan. De band bestaat uit bassist Maury LaFoy, drummer Joel Haynes en toetsenist Jeff Heisholt. Op het derde album staan twaalf nieuwe nummers die variëren tot lekkere pop tot wat meer ingetogen nummers. Het album opent sterk met het uptempo Paradise gevolgd door het iets ingetogener Pinball King. Paradise maakt duidelijk dat je af moet stappen van perfectie, af en toe moet je mindere gebeurtenissen accepteren zoals ze zijn. Ruthless is een mooi ingetogen nummer over verliefdheid in een hectische periode van je leven. Het is één van de favoriete nummers van Lightfoot op dit album. En dan te bedenken dat het hele nummer in nauwelijks acht minuten is gecomponeerd.
Stars over Dakota heeft wat lekker stevig gitaarwerk zonder dat het nummer echt ruig en wild wordt. Net als de andere nummers op het album blijft het allemaal wel erg braaf en ongeveer op hetzelfde volume. De stem van Lightfoot verveeld gelukkig niet en elk nummer heeft toch weer iets eigens. Zowel muzikaal als tekstueel is er genoeg te beleven op dit album. Zeker voor de liefhebber van poprock is dit een album dat geluisterd moet worden.
Norma Gale is weer wat rustiger. Het verhaalt over het waargebeurde verhaald van de bassiste Gale die moest knokken om zich te bewijzen als songwriter. Dit vond plaats in de jaren zeventig terwijl ze in haar eentje haar zoon moest opvoeden en ook nog eens non-stop aan het toeren was. Lightfoot ontmoette haar en was onder de indruk van de vrouw die onder andere het podium gedeeld had met Johnny Cash, Loretta Lynn en Conway Twitty. Helaas overleed Gale twee weken voordat het nummer af was en heeft ze het uiteindelijke resultaat nooit gehoord.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00