Home » The Pineapple Thief – Where We Stood

The Pineapple Thief – Where We Stood

door Maurice van der Zalm
179 views 2 minuten leestijd


Met het uitbrengen van het album Your Wilderness in 2016 voegde The Pineapple Thief een belangrijk nieuw hoofdstuk toe aan het ondertussen omvangrijke oeuvre van de band. De band, rond zanger en componist Bruce Soord, gaf naar aanleiding van de release van het album in eerste instantie veertien concerten in Europa (later volgde nog een gedeelte waarbij ook de Boerderij in Zoetermeer werd aangedaan). Het laatste concert van de tour vond plaats in een uitverkocht Islington Assembly Hall in Londen in februari 2017 en vastgelegd. Dit concert is nu uitgebracht op CD en DVD onder de naam Where We Stood.
Where We Stood is een prachtige weergave van hetgeen The Pineapple Thief te bieden heeft. Niet alleen wordt de luisteraar getrakteerd op een mooie tracklist waarbij de composities van het album Your Wilderness aangevuld worden met onder andere Nothing At Best, Show A Little Love (beide van het album Someone Here Is Missing), en Simple As That (van het album Magnolia). Het publiek is daarnaast ook getuige geweest van een uitstekend spelende band die het repertoire magnifiek neerzet. Het geluid is bijzonder goed en het spel van het vijftal is er één om door een ringetje te halen. Of het nu tijdens de krachtige momenten in bijvoorbeeld The One You Left To Die (van Magnolia) of juist in de meer gevoelige composities van Your Wilderness zoals No Man’s Land of In Exile. Voor iedere progrockliefhebber is dit album een prachtige aanvulling op de collectie.
Voor fans van The Pineapple Thief is Where We Stood daarbij een aanvulling doordat het album vergezeld gaat van een DVD waarop het concert integraal afgespeeld kan worden met de mogelijkheid om het concert te bekijken met korte interviews tussendoor. Daarbij is er nog de Where We Stood documentaire, The Making of en promovideo van In Exile, een akoestisch optreden van Bruce Soord in de compositie Tear You Up, de lyric video van No Man’s Land en de show in audio.
Voor wie de shows in Nederland heeft gemist het afgelopen jaar is Where We Stood een prachtige weergave van wat je had mogen en kunnen meemaken. Voor iedereen die wel in de gelegenheid is geweest, is dit exemplaar een mooie terugblik met een perfect geluid waarbij je weer even weg kunt dromen bij hetgeen The Pineapple Thief neerzet. Ik zou (bijna) zeggen: een must-have.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00