Home » Terugblik van Marc Koetse

Terugblik van Marc Koetse

door Marc Koetse
164 views 4 minuten leestijd

Muzikaal was het weer een prima jaar dat 2016. Ik heb heel veel verschillende bandjes mogen zien en fotograferen in heel veel verschillende zalen en zaaltjes. Geen mega grote shows of festivals dit jaar, maar wel bijzondere concerten. Van die shows waar je nooit had verwacht aan het werk te gaan: We Are Electric, Klokgebouw 12/11 bijvoorbeeld of die bands met wie ik een aantal keer op pad mocht (House of Rock en Def Americans). Guus in het PSV stadion en Weezer in de HMH waren ook leuke uitstapjes (al viel de laatste wat tegen, iets wat je kunt verwachten als je er al een jaar of 20 naar uit kijkt).

Voor deze korte terugblik heb ik m’n agenda nog eens doorgebladerd en door het fotoarchief van het afgelopen jaar gestruind. Ik heb me niet beperkt tot optredens die ik alleen voor Rockportaal bezocht, daarvoor heb ik te vaak twee, soms wel drie petten op bij een concertavond. Bij een aantal bands wist ik dat ze er sowieso in zouden komen, soms was het wikken, wegen, wegen en nog eens wikken om een keuze te maken want er is erg veel goeds voorbij gekomen dit jaar. Natuurlijk ook een paar fraaie plaatjes bij dit artikeltje, zonder dat geen compleet overzicht van een fotograaf lijkt me.
 
Marc’s  keuze, 10 toppers uit 2016:
1. Echo and the Bunnymen – 013 (Tilburg) 30/01, deze band mocht ik twee keer bezoeken dit jaar. Beide zeer memorabele happening. Net als Stijn ben ik ook fan geworden
2. De Staat – Effenaar (Eindhoven) 14/02, Dat het een gekkenhuis zou worden wisten we al dus had ik al vroeg kaartjes geregeld. Eigenlijk zou ik priv’e gaan maar op het laatste moment  kon toch de camera mee. De circle pit bij ” witch doctor” blijft fenomenaal indrukwekkend.

3. Karma to Burn – Effenaar (Eindhoven) 30/03, Al jaren ben ik stiekem een beetje van van stoner rock dus als deze mannen naar de regio komen probeer ik erbij te zijn. Het blijft geniaal.
4. My Dying Bride – 013 (Tilburg) 07/04, De megaverassing van het jaar. Misschien gevoed door het overlijden van m’n vader, maar manoman, wat kwam dit bandje binnen!

5. zZz – Klokgebouw (Eindhoven) 14/05, feestje van de gemeente dus zonder accreditatie en gedoe gewoon het klokgebouw binnen lopen en een van de leukste vage bandjes van nederland van dichtbij bewonderen.
6. White Boys Wasted – The Jack (Eindhoven) 15/07, Lemmy is er iet meer, PPSR is er mee opgehouden, lang leve white boys wasted!

7. Fu Manchu – Effenaar (Eindhoven) 20/10, nog zo’n bandje dat mijn dagelijkse fietstocht naar het werk met enige regelmaat een muzikaal duwtje in de rug geeft. En oh, wat waren ze goed!
8. Frank Carter – Dynamo (Eindhoven) 24/10, Eigenlijk omdat ik niks te doen had naar binnen gelopen om van wat vrijwilligersmunten af te komen. Uiteindelijk  toch weer voor rockportaal plaatjes te maken. Ook al zo’n concert dat nog even nadreunt.

9. Crows – Stroomhuis (Eindhoven) 03/11. Stroomhuisje is gaaf, garage bandjes zijn gaaf. Garage bandjes in het Stroomhuisje zijn een Feestje!
10. Kvelertak – Dynamo (Eindhoven) 09/12. Als huisfotograaf kom je nog eens ergens. Bij een optreden van Kvelertak bijvoorbeeld. De carnavalsmetalband bij uitstek! (Heidevolk telt gewoon niet mee). Een mooie zo vlak voor de kerst.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00